שלום, אני נמצא בשלבי סיום של תואר B.sc במדעי הים במכמורת (רופין) ורציתי לעשות סוג של שינוי להנדסת מכונות תואר שני באוניברסיטת ת"א. ממוצע הציונים שאסיים יהיה 81. רציתי לדעת מה אפשרויות התעסוקה שלי במידה ואגש למסלול זה ללא תואר ראשון בהנדסת מכונות?
נ
נועה סטרוז
הסבת אקדמאים להנדסה
שלום הראל,
לימודי הסבה להנדסה באים במטרה לאפשר ללומדים אשר סיימו תואר ראשון בתחום מסוים, ללמוד את תחום ההנדסה. הלימודים נמשכים כ-3 עד 4 שנים אשר בסופם מקבלים הסטודנטים B.Sc/B.Tech בהנדסה. מסלול הסבת אקדמים להנדסה איננו שונה מלימודי הנדסה רגילים וכך גם תנאי הקבלה. ציון הפסיכומטרי הנדרש לשם קבלה למסלול לימודי הנדסה הינו סביב 550, אך זה משתנה ממוסד למוסד ותלוי במידה רבה גם בממוצע הבגרות. בסיטואציה שלך הייתי פונה ישירות לכמה ממוסדות הלימוד הבאים בכדי לקבל מידע על תנאי הקבלה שעלולים להיות מיוחדים היות ואתה בעל ניסיון אקדמאי: סמי שמעון, המכון הטכנולוגי חולון, מכללת כנרת, המרכז האקדמי רופין (שיכול להתאים עבורך היות ולמדת שם וההכרה בקורסים תהיה פשוטה יותר), אוניברסיטת אריאל ועוד.
סטודנטים להנדסה מקבלים את מיטב הכלים לעיסוק בתחום ורבים מהם משתלבים בשוק העבודה כבר במהלך הלימודים. הסטודנטים רוכשים מיומנויות בעבודה בהנדסה וזוכים לקבל פרוייקטים לידיים.