היי, אני מעוניין ללמוד הנדסת תוכנה כי אני מתחבר לתחום ואוהב את עולם המחשבים. עם זאת בזמני הפנוי סתם נכנסתי לאינטרנט ובדקתי לאילו עבודות אני אוכל להשתייך בעתיד וראיתי שצריך גודל עצום של דרישות ושנים של ניסיון. ואיפה אני רוכש את כל הניסיון ואת כל הניסיון הזה? זה כאלו זה בלתי אפשרי במיוחד בשוק העבודה היום שמפטרים כל אחד אחרי גיל 40. אודה מאוד אם משהו יוכל לענות לי על זה. תודה רבה!
ד
ד"ר ענת רטנובסקי
הנדסת תוכנה
יוני שלום, שוק העבודה היום אכן מלא במהנדסים מוכשרים שרק סיימו את לימודיהם וחיפוש העבודה אינו דבר קל. עם זאת, בשביל להגדיל את סיכוייך, מומלץ שתקפיד על כמה דברים בעת בחירת מוסד הלימודים. ראשית עליך לבחור במוסד לימודים מובחר שיש לו שם בתעשייה, מוסד ששמו הולך לפניו וקו'ח של הלומדים בו מקבלים עדיפות. בנוסף וחשוב לא פחות - יש לוודא שמוסד הלימודים בו תבחר הנו בעל יחידת הכוון תעסוקתי רציני ומושקע, המסייע לסטודנטים ולבוגרים במציאת עבודה בתחום הלימוד, באמצעות סדנאות מקצועיות, פגישות אישיות כתיבת קו'ח וחיפוש עבודה ועוד. מוסד בו מתקיים יריד תעסוקה בו משתתפות חברות הייטק גדולות. כך שמיצוי הפוטנציאל עבורך לעבודה יהיה מקסימלי! עצתי לך היא- קבע פגישה עם יועצת לימודים ועמוד על הדברים הללו ! בהצלחה!