הנדסת מכונות או הנדסה ביו רפואה? בן גוריון או תל אביב?
הנדסת מכונות או הנדסה ביו רפואה? בן גוריון או תל אביב?
גיא
1 תגובות
אהלן, אני בן 24 משוחרר מקבע ומתעניין בלימודי הנדסה. לאחר העמקה בנושאים ומספר ימים פתוחים אני מתלבט בין לימודי הנדסת מכונות להנדסת ביו רפואה. מצד אחד אני חושש מהנדסת מכונות מכיוון שאני יודע שזה בהרבה מקרים מושך לתעשיות הבטחוניות, דבר שפחות מושך אותי. מצד שני, אני חושש שהנדסת ביו רפואה בתואר ראשון זו התמקדות נושאית שמוקדם מדי לעשות כבר בשנה א'... מה דעתכם?
שאלה נוספת - ידוע לי שבחיפוש עבודה בסיום לימודי הנדסה הניסיון התעסוקתי הוא די חשוב, ולכן הלימודים בבן גוריון מרתיעים אותי מעט, מחשש שאתה מאוד שבוי בבועת הסטודנטים של באר שבע ללא הרבה אופציות עבודה. האם אכן כך? מה עושים סטודנטים להנדסה בבן גוריון בשנה שלישית ורביעית, האם יש עבודה?
נ
נועה סטרוז
הנדסת מכונות או הנדסה ביו רפואית
שלום גיא,
במידה והנדסה ביו רפואית ואפשרויות התעסוקה שמוצעות עם סיום הלימודים קוסמות לך יותר אני ממליצה ללכת בכיוון הזה היות וזה נכון שהרבה פעמים הנדסת מכונות יכולה לקחת אותך לאפשרויות תעסוקה במערכת הבטחון.
הבחירה בין באר שבע לתל אביב היא לגיטימית ורבים מתלבטית באיזה מוסד לימודים לבחור. כמו כל מקום בארץ שהוא לא תל אביב קצת יותר קשה למצוא עבודה עם סיום הלימודים או במהלכם אך אני מכירה מספיק סטודנטים שהצליחו והשתלבו במקוםמות עבודה כבר בשנה השלישית בבן גוריון. לדעתי, השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא איזה מוסד לימודים מתאים עבורך יותר, מבחינת מסלול הלימודים, אופי מוסד הלימודים ועוד.
לפרטים נוספים תוכל לפנות ליועצים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך בקישור מתחת לתגובה.