שלום, כשאני קורא את החומר הנלמד בהנדסה אני באמת מתעניין אני אוהב כל הקשור לבניית תוכנה , או התעסקות בפרוייקטים של מכונות וכו' זאת אומרת, הייתי רוצה לבחור באחד מהמקצועות. הבעיה שההבנה המתמטית שלי ברמה של ילד בכיתה ז' , וגם ללמוד עכשיו מאפס יהיה לי הכי קשה בעולם כמה באמת קשים לימודי המתמטיקה פיזיקה בתארים הללו והאם לדעתכם , אם אין הבנה מתמטית עדיף לבחור מקצוע הומני.. למרות שיבאס אותי לשנות מסלול (עוד לא התחלתי כל לימודים באשר הם )
תודה רבה לעונים ! איתי
ד
ד"ר ענת רטנובסקי
הנדסת תוכנה
איתי שלום, בכל מקצועות ההנדסה נלמדים קורסים של מדעי יסוד, שהם מקצועות המתמטיקה והפיזיקה. לכן גם במסגרת הלימודים להנדסת תוכנה נכללים קורסים אלו. ובכל אופן, ההתלבטות שלך היא מובנת. לימודי הנדסה אינם קלים ודורשים מאמץ והשקעה. בשביל להצליח בתחום -יש לאהוב אותו, והדבר נכון לכל תחום בו תבחר. תנאי הקבלה דורשים ידע מתמטי גבוה וכן ידע בפיסיקה . לשם כך מפעילות המכללות מכינות במתמטיקה ופיזיקה. במוסדות המובילים ללימודי הנדסה בת"א, המכניות הינן מצוינות. למעשה, תוך כדי המכינות, תוכל לראות כמה אתה מצליח להשתלב בתחום ריאלי.
אני ממליצה להגיע לפגישה עם יועצת לימודים, לקבל הסברים מפורטים על תנאי הקבלה והדרישות השונות, להירשם למכינה במתמטיקה ופיזיקה ולעשות את הצעד הראשון. שיהיה בהצלחה!