אז ככה שמי קובי אני בן 25 מעוניין ללמוד הנדסת תוכנה יש לי בגרות מלאה וים מוטיבציה ללמוד.. יש לי בעיות כלכליות שמצריכות ממני לעבוד ובתור סטודנט להנדסת תוכנה זה לא אפשרי לעבוד וללמוד ובעקבות כך אני מעוניין ללמוד לימודי תעודה בתור הנדסאי תוכנה האם זה שווה לי ?? האם אני בגמר לימודי התעודה אני אמצא עבודה בזה כי הרבה שלמדו מעידים על כך שלא מוצאים עבודה וזה הייתה טעות שהם למדו את זה וחבל שלא ניגשו ישר לתואר מהנדסים..מחכה לתשובות מכם בהקדם בתיבת הדוא״ל תודה
נ
נועה סטרוז
הנדסאי תוכנה
שלום קובי,
לימודי הנדסאי תוכנה אומנם לא זהים ללימודי הנדסת תוכנה אך חשוב לציין שבמידה ותהיה מעוניין להתקדם בסיום הלימודים תוכל לבצע השלמה מהנדסי למהנדס בתוכניות ההשלמה המיוחדות שמתקיימות ברחבי הארץ במוסדות שונים כגון: SCE המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון , המכללה האקדמית כנרת , שנקר ועוד. לימודי ההשלמה משתנים לפי רקע המועמד אך בד"כ מדובר על כ-3 שנים עם מערכת לימודים גמישה בהרבה מאשר תואר ראשון בהנדסה. הלימודים מקנים לסטודנטים ידע מעשי ועיוני בתחומים רבים כמו למשל: שפות תכנות שונות, עולם האינטרנט, טיפול בציוד ועוד. בין הנושאים המרתקים הנלמדים במסלול זה - אנגלית טכנית, מבוא לאלקטרוניקה, שפות C , C++, אסמבלר, JAVA, תקשורת ורשתות, ניתוח מערכות מידע, יישומים וחבילות תוכנה, מערכת הפעלה UNIX, מעבדת מחשבים, מסדי נתונים ועוד. מוסדות הלימוד המציעים לימודי הנדסאי תוכנה הינם: רשת בתי הספר להנדסאים של המכללה למינהל, אורט ישראל, הקריה ללימודי הנדסה וטכנולוגיה, המרכז לעיצוב ולטכנולוגיה אריאל, המכללה האקדמית ספיר, המכללה הטכנולוגית רופין, בית הספר להנדסאים - המכללה האקדמית כנרת, מכללת נצרת עילית - יזרעאל, מכללת הדסה ירושלים, המכללה הטכנולוגית בבאר שבע ועוד.
צירפתי עבורך מאמר המסביר על התוכנית הייחודית להשלמה מהנדסאי למהנדס.