שלום, האם זה חריג ללמוד תואר ראשון נוסף בהנדסה לאחר שכבר סיימתי אחד ובגיל 26 ? אילו משמעויות יהיו לזה בעתיד ?
האלטרנטיבה היא להמשיך לעבוד במקצוע ובעבודה הקיימים אך עם שכר בינוני.
נ
נועה סטרוז
לימודי תואר ראשון נוסף
שלום דני,
לימודי תואר ראשון נוסף לא יכולים לפגוע בך אך השאלה היא האם זה מה שמעניין אותך וזה מה שאתה מעוניין לעשות. תוכל להתקדם לתואר שני באחד ממקצועות ההנדסה וכך לפתוח דלתות נוספות לתעסוקה ולהרוויח משכורות גבוהות יותר. במידה ואתה מתכנן לחזור לאקדמיה בכל מקרה לפי דעתי שווה יותר לפנות לכיוון של תואר שני ולאו דווקא להוסיף תואר ראשון נוסף שיוכל גם הוא לתרום במידת מה אך לא כמו שתואר שני יוסיף.
צירפתי עבורך מאמר המסביר על מוסדות הלימוד ומסלולי הלימוד השונים ללימודי תואר שני בהנדסה.
לגבי לימודי תואר ראשון נוסף
נעה שלום, הנני בוגר (בהצטיינות וממוסד מוכר) תואר ראשון בתעו"נ. הלכתי ללמוד מקצוע זה מתוך עניין אך בדיעבד מסתבר שזה לא קריט' מספק לבחירה. היום אני מרוויח שכר בינוני שאינו תואם את שאיפותיי לכן אני מחפש לשדרג את הידע והמקצוע שברשותי.
למיטב ידיעתי אין היום תואר שני שמהווה המשך לתואר ראשון בתעו"נ שיכול לשדרג לי את הידע ואת השכר בצורה משמעותית (אשמח אם תתקני אותי) לכן כל מה שנותר לי הוא לחזור לספסל הלימודים ללימוד תואר ראשון נוסף, האם כך ?
תודה
נ
נועה סטרוז
תואר שני בתעשייה וניהול
שלום דני,
קיים בישראל תואר שני בתעשייה וניהול הפותח בפני המסיימים אותו בהצלחה מגוון כיווני תעסוקה שונים. הלימודים נמשכים כשנתיים ובד"כ מדובר בשכר לימוד אוניברסיטאי.
אני ממליצה לך לעבור על המאמר שצירפתי עבורך המסביר על מסלול הלימודים לפני שאתה מחליף מסלול תעסוקה לגבי.