שלום, אני לקראת שחרור משירות קבע, אני כמעט בטוח שזה הכיוון שלי. רציתי לדעת מה ההבדל בין תואר בהנדסת תוכנה לבין תואר במדעי המחשב. אשמח לתשובה מפורטת שנוגעת בהבדלים גם מבחינת הלימודים עצמם, מבחינת אפשרויות תעסוקה ומוסדות לימודים (אני מעוניים ללמוד רק באוניברסיטה ב"ש/ים/ת"א).
דבר אחרון בקשר לתנאי קבלה, הממוצע בגרות הוא בערך 97. יש לי 5 פיזיקה ו5 מתמטיקה (80 בערך) יש לי 3 יחידות במדעי המחשב (כמעט 100) יש לי צורך להשלים ל 5?
כרגע ללא פסיכומטרי
תודה רבה
נ
נועה סטרוז
ההבדל בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה
שלום בן,
להלן ההבדלים בין שני תחומי הלימוד:
1. הנדסת תוכנה -סטודנטים שלומדים הנדסת תוכנה לומדים את תהליכי הפיתוח והתחזוקה של תוכנה. החל מניתוח, תכנון, יישום, בדיקה, אימות, תחזוקה, הערכה ועד הסבה של תוכנה ובתכנון, בעיצוב, בהקמה ובתפעול מערכות ממוחשבות מגוונות. מוסדות הלימוד המציעים ליודי הנדסת תוכנה ממוסדות הלימוד שציינת שבהם אתה מעוניין הינם: אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון והאוניברסיטה העברית. תנאי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימוד השונים - באוניברסיטת תל אביב למשל הדרישה היא ללמוצע בגרויות של 96 ומעלה אך בבן גוריון הדרישה נמוכה יותר ולכן אני ממליצה לפנות למוסדות הלימוד השונים או לבדוק באתרים שלהם מה הם תנאי הקבלה המדוייקים. **למיטב ידיעתי אין דרישה ספציפית לבגרות במדעי המחשב אך נדרש פסיכומטרי בכל האוניברסיטאות המציעות לימודים אלו.
2. מדעי המחשב - לימודי תואר במדעי המחשב מתפרשים על פני שלוש שנים בלבד בניגוד ללימודי הנדסת תוכנה שנמשכים כ-4 שנים. הלימודים מכשירים את הסטודנטים בפיתוח אלגוריתמים יעילים בכדי להפוך תוכנות ליעילות וטובות יותר. גם בתחום זה הלימודים מתקיימים באוניברסיטת תל אביב, בן גוריון ובעברית. למיטב ידיעתי אין דרישה מיוחדת לבגרות במדעי המחשב אך גם בתחום זה ישנה דרישה לפסיכומטרי והדרישות משתנות בין מוסד לימודים אחד לשני ולכן כדאי מאוד לפנות למוסדות הלימוד עצמם לקבלת תנאי קבלה מעודכנים.
במידה ויש לך שאלות נוספות תוכל לפנות אלינו באמצעות הפורום או באמצעות טופס יצירת הקשר שצירפתי עבורך.