שלום, לפני כשנה סיימתי תואר ראשון במדעי החיים. עוד במהלך הלימודים הבנתי שתחומי העיסוק לבוגרי תואר זה לא מדברים אליי... ומאוד מצומצמים.. בכל זאת סיימתי את התואר - אני לא בנאדם שעושה חצי עבודה.
היעד הבא שלי - לימודי הנדסה ... ואני מתלבט בין הנדסת בניין או הנדסת מכונות.. לימודים לתואר מהנדס (הנדסאי לא שווה הרבה היום בשוק). מה אתם אומרים?
נ
נועה סטרוז
הנדסת מכונות או בניין
שלום דניאל,
תחומי ההנדסה מאוד מבוקשים בשנים האחרונות, הרבה מאוד סטודנטים הולכים לכיוון ההנדסה והשוק עדיין צריך מהנדסים טובים ומוכשרים. הבחירה במסלול שיתאים לך תלויה מאוד במה תרצה לעשות בעתיד וכיצד הרצון והשאיפות שלך משתלבים עם מסלול הלימודים והתעסוקה העתידית.
1. הנדסת מכונות: בניגוד לתחומי ההנדסה האחרים תנאי הקבלה ללימודי הנדסת מכונות גמישים יותר ונמוכים יותר עם זאת המקצוע הינו מקצוע חשוב מאוד ונדרש. במסלול הלימודים מכשירים אתה סטודנטים בשימוש בכלים ממוחשבים לצורך ביצוע אנליזות ובדיקות במכונות שונות. בין נושאי הלימוד - הנדסה ימית, מכניקה חישובית, מכטרוניקה, מדעים תרמיים ועוד. בין מוסדות הלימוד המציעים מסלול ללימודי הנדסת מכונות: אוניברסיטת אריאל, מכללת אפקה, הטכניון, אורט בראודה ועוד.
2. הנדסת בניין: הנדסאי בניין אחראים על חוזקו של מבנה ויכולת העמידה שלו בפני תנאים שונים, וגם על ניהול הפרויקט ופיקוח העבודה. מוסדות הלימוד השונים המציעים לימודי הנדסת בניין הינם: אוניברסיטת אריאל בשומרון, הטכניון בחיפה, מכללת ספיר, סמי שמעון ועוד. והם מציעים מסלולים שונים לבחירה עבור המועמדים, ביניהם: הנדסת סביבה ומשאבי מים, הנדסת ניהול הבנייה, הנדסת גיאודיזיה (מיפוי, מדידה וגיאו אינפורמציה) ועוד.
ממליצה לך לפנות לכמה ממוסדות הלימוד המציעים כל מסלול לימודים בכדי לקבל פרטים נוספים ולבחור את מסלול הלימודים המתאים ביותר עבורך. במידה ויש לך שאלות נוספות תוכל לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך.