תואר ראשון ושני בהנדסת מכונות או תואר כפול עם הנדסת חומרים?
תואר ראשון ושני בהנדסת מכונות או תואר כפול עם הנדסת חומרים?
ארי
2 תגובות
היי, אני מעוניין לגשת לעתודה צבאית ואני מתלבט מאוד בין שני מסלולים (בתכנית שנקראת "ברקים") , הראשון הוא תואר ראשון ושני בהנדסת מכונות בטכניון, והשני הוא תואר כפול מכונות וחומרים בבן גוריון. אני רוצה לדעת מה אני אוכל לעשות עם כל אחת מהאפשרויות שבשני לא, כלומר מה ייתן לי תואר שני לעשות שלא אוכל בתכנית השניה, ולהפך. וגם - מבחינת תעסוקה לאחר הצבא מה עדיף ?
תודה רבה
ש
שני יונגר
איזה מסלול להנדסה לבחור?
שלום ארי,
ראשית, תואר ראשון בהנדסת מכונות הוא תואר מעולה שאני ממליצה עליו לרבים מאוד. זאת, כי הוא מאפשר המון המון לאחר סיומו. אמנם מתחילים לרוב בשכר נמוך מזה המשולם בהייטק, אבל היציבות בו גדולה יותר לאורך זמן. לגבי מה נכון יותר לעשות, זו שאלה מצוינת. עם תואר שני במכונות תוכל למצוא עבודות מתוחכמות יותר כמהנדס מכונות ואילו עם תואר המשלב הנדסת חומרים תוכל לעסוק באחד מהשניים חומרים או מכונות. רק קח בחשבון שהכי חשוב הוא העניין שלך בלימודים לתואר וכן ביכולת שלך למצוא עבודה באותו תחום. למהנדסי חומרים יש דרישה נמוכה יחסית לשאר ההנדסאות בשוק. אני לו חוששת להמליץ לך לבחור במסלול לתואר שני בהנדסת מכונות, פשוט כי אני יודעת שתסיים את הצבא עם ניסיון מספק ולא תראהover qualified.
תעסוקה בשניהם ביחד, לא בנפרד
היי, התייחסת להנדסת החומרים כקטע נפרד, מה שאני מעוניין לדעת זה לגבי התעסקות בשניהם יחד, זה נותן המון כלים למהנדס המכונות ליצור ברמה גבוהה הרבה יותר לא ? יש שליטה גבוהה יותר על המוצר ותכנון מוצלח יותר גם על פי החומרים. תקני אותי אם אני טועה