אני מסיים בקרוב תואר בהנדסת אלק' במקביל עשיתי השלמה לזרם חזק אני נמצא כעת בצומת וצריך להחליט לאן לפנות למדתי במכללה לא מאוד נחשבת בנוסף הציון שלי בתואר עומד על בערך 70 מה שמציב אותי בעמדת נחיתות מול יתר המועמדים (אני גם בן 32 אם זה משנה ) לאור הביקוש הפוחת למהנדסי אלק' לא בטוח שכדאי לפנות לכיוון הזה לצערי לאחרונה שמעתי שגם בזרם חזק קשה היום להתחיל ללא ניסיון (כנראה שגם שם הביקושים לא בשמיים) אני שומר על ראש פתוח ומוכן לעבור השלמות או הסבות בהתאם לביקושים בשוק (למשל לתכנות) אך חשוב לי שהעבודה תהיה בשכר ראוי (לא בהכרח בהחלה ) לאור הנתונים שלי ומצב הביקושים במשק מה הייתם מציעים לי
ש
שני יונגר
הסבה מהנדסת אלקטרוניקה לתחום הנדסי אחר
שלום דודו,
ממוצע 70 הוא מאוד מאוד נמוך בכל המובנים. קשה מאוד לעשות שינויים משמעותיים ואפילו ללמוד לתואר שני עם ממוצע שנמוך מ 73 בהנדסה. בנוגע לתכנות לדעתי להתחיל קריירה בגיל 32 זה מאוד בעייתי ולכן לא הייתי מפנה אותך לכיוון הזה. אולי כדאי שתשקול לימודי הנדסאי מכל סוג שהוא שתסיים אותם בקלות ובמהירות ושם גם השכר הרבה פעמים יכול להיות גבוה אפילו מזה של מהנדסים לעיתים. דרך אגב, אחת הבעיות שלך במציאת עבודה כמהנדס אלקטרוניקה הוא הממוצע שלך בתואר הראשון, עם ממוצע שנמוך מ-80 קשה למצוא עבודה ללא ניסיון, אבל זה לא בלתי אפשרי לכן אל תוותר בינתיים.
בברכה, שני
נ
נעם
בהמשך לשאלתו של דודו
אני מסכים שכדאי לשפר את הממוצע, אך גיל 32 הוא בבחינת תחילת הדרך ובהחלט גם לתחילת קריירה! יש לו לעבוד עד גיל 67. מה שאני הייתי ממליץ זה לנסות לשפר ציונים אקוטיים ומשם לנסות להתקבל לתחום רלוונטי אחר. מקווה שעזרתי. נעם
ש
שני יונגר
לא ניתן לשפר ציונים בתואר שנסגר
שלום נעם,
לא ניתן לשפר ציונים בתואר שנסגר, למרות שזו ההצעה הטובה ביותר שהייתי יכולה לתת לו בעצמי. בתחום התוכנה יש מקום לצעירים בלבד והגיל בו מסיימים את הקריירה בתחום המחשבים הוא בדרך כלל בסביבות 35-37. כך שבוודאי להתחיל קריירה בתחום בגיל 32 זה מעט מאוחר מידיי. בנוגע לעבודה בתחום הנדסת האלקטרוניקה אחת מהדרישות של מעסיקים היא לממוצע הציונים בתואר וכן לבחינות שאינן נופלות ברמתן מבחינות במהלך התואר הראשון. ציון של 70 בתואר הוא ציון מאוד נמוך בכל המובנים ולכן מעסיקים יעדיפו אחרים שהצליחו להגיע להישגים גבוהים יותר. ממוצע 80 הוא המינימום בשוק העובדה הצפוף שלנו פה בארץ. לצערי כך הם הדברים, לכן הצעתי את מה שביקש וזו הסבה מקצועית לתחום אחר שאולי יתאים לו יותר מהנדסת אלקטרוניקה.