מזה תקופה שאני מנסה לחפש מה מתאים ומעניין אותי ומה עליי ללמוד, לאחרונה סיפרו לי על התואר הנ"ל והתחלתי לברר עליו. יש לי מספר שאלות ואשמח לעזרתך..
1. רציתי לדעת האם יש קורסים שאוכל ללמוד באו"פ אשר יוכלו להיחשב באפיק מעבר ללימודי הנדסה ומערכות מידע במכללת אורט בראודה?
2.במידה וכן, האם יש אפשרות ל'עקוף' את ביצוע מבחן הפסיכומטרי ע"י שיפור בגרויות לממוצע גבוה יותר, לדוגמא, או ביצוע מבחנים/קורסים אחרים (כמו כן, אם ביצוע מספר קורסים בפתוחה בציון גבוה יכול לבטל את הדרישה למבחן הפסיכומטרי)?
3. הייתי שמחה לקבל קצת מידע על אופי התואר ודוגמאות לגבי מקומות ותפקידים בהם בעלי תואר ראשון בהנדסת מערכות מידע דרושים ו/או מועסקים, האם יש לכך ביקוש בשוק?
תודה מראש,
ש
שני יונגר
אפיק מעבר להנדסת מערכות מידע
שלום רוני,
אני מאוד מקווה שאוכל לעזור. להלן תשובותי: 1. תוכנית אפיק המעבר כוללת את כל הקורסים שהם קורסי הבסיס או הליבה של השנה הראשונה בהנדסה אשר מוסדות לימוד רבים מוכנים לקבל אותם כאילו נלמדו אצלם. ההסכם שידוע לי עליו עם הפתוחה הוא באוניברסיטאות. מה שאני מציעה שתעשי כדי לוודא שאת לא לומדת סתם קורסים שלא יתקבלו הוא לברר מול המכללה אם יקבלו לימודים קודמים שלך בפתוחה. סביר שהתשובה תהיה חיובית. את יכולה להיכנס ולקרוא עם תוכניות אפיק המעבר כאן באתר או באתר של הפתוחה. 2. אם תצליחי בלימודי אפיק המעבר לא תצטרכי להציג את תעודת הבגרות והפסיכומטרי אלא רק את גיליון הציונים שלך מהאוניברסיטה הפתוחה כחלק מתנאי הקבלה של מוסדות הלימוד. אך שימי לב שהציפייה היא שתגישי ממוצע ציונים של 80 לפחות באפיק המעבר. המטרה שלו היא לעקוף את דרישות הקבלה הרגילות למי שלא מצליח לעמוד בתנאי הקבלה ההתחלתיים אך מוכן להשקיע את כל כולו בלימודים כדי להתקבל לתואר ראשון בהנדסה כזו או אחרת או תחומי לימוד אחרים. מהנדסי מערכות מידע עובדים או בחברות טכנולוגיות המפתחות מערכות מידע ומערכות ERP בכלל. יש בארץ כמה וכמה כאלה בעיקר באזור המרכז והשרון. בנוסף לכך בחברות טכנולוגיות ובחברות גדולות בכלל מועסקים מנהלי מערכות מידע שחלקם מהנדסים כאשר יש מערכות מידע מורכבות לאותו ארגון הדורשות אנשי מקצוע מיומנים בתחום. יחד עם זאת, התחום בשנים האחרונות אינו מהתחומים הגדולים במיוחד בשוק העבודה הישראלי ואת זה יש לקחת בחשבון.