שלום, אני בת 29, רופאת שיניים (עתודאית, ניסיון של 5 שנים במקצוע). לא בטוחה שאני רוצה להמשיך במקצוע, וחשבתי על הנדסת תוכנה, בין היתר. השאלה היא האם בכלל יש טעם לחשוב בכיוון, שכן אני לא צפויה לסיים את הלימודים לפני גיל 32-33. בנוסף, האם אוכל להשתמש בהשכלה שלי ובידע הקליני שלי ואולי לבחור בתחום הנדסי עם אוריינטציה רפואית, האם זה יתרום לסיכויי בהמשך ויתן לי יתרון רלוונטי על אחרים?
ש
שני יונגר
לימודי הנדסה בתחומי הרפואה
שלום שי,
לדעתי מבין שתי האפשרויות שהעלית לפני הכי כדאי שתחברי בלימודי הנדסה רפואית למשל. הנדסת תוכנה היא תחום ש"פג התוקף" של העובדים בו הוא בגיל מאוד צעיר ולכן למרות שגיל 33 הוא גיל צעיר לכל הדעות בתחום המחשבים הוא כבר קרוב לסוף הקריירה אצל מרבית העובדים ובוודאי שלא ניתן להיכנס אליו ללא ניסיון בשלב זה. כדאי שתשקלי ללמוד הנדסה רפואית או ביו-רפואית או הנדסת תרופות מה שקרוב לתחום שלך ותוכלי להשתלב בו במחקר לדעתי בקלות יחסית. קראי על כך מעט והחליטי בהתאם.
שאלות נוספות
תודה על תגובתך. בהמשך להודעה הקודמת ולאפשרות שהעלית לגבי לימודי הנדסה רפואית/ביו-רפואית, רציתי לדעת האם אוכל לקבל פטורים מחלק מהקורסים, לאור העובדה שיש לי תואר ראשון במדעי הרפואה (כחלק ממסלול לימודי רפואת השיניים)? האם אצטרך לקחת את מלוא הנקודות שדרושות לתואר, או שיש ״הנחה״ בגלל לימודי הקודמים?ֿ
תודה.
ד
ד"ר ענת רטנובסקי
הסבה להנדסה רפואית
שי שלום, עם הנתונים שציינת כאן, בהחלט יוכל להתאים לך ללמוד תחום של הנדסה רפואית. מקצוע ההנדסה רפואית נועד למציאת פתרונות טכנולוגיים מתקדמים לצרכים רפואיים. ההבנה הרפואית הגבוהה שרכשת עם הכליים ההנדסיים שתקבלי בלימודי ההנדסה הינם נכס להרבה חברות הזנק בתחומי ההנדסה רפואית ולכן יהיה לך יתרון. אני מזמינה אותך לקבוע פגישת ייעוץ ולשמוע עוד פרטים, בפגישה גם יוכלו לברר על פטורים (במידה ויש). בנוסף שימי לב כי ימים פתוחים מתקיימים בחודש ינואר, אני מציעה לך להגיע ולהתרשם מקרוב. בהצלחה!