הנדסת תוכנה - אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לבן גוריון
הנדסת תוכנה - אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לבן גוריון
תומר
1 תגובות
אהלן, אני כרגע חייל ואני מעוניין ללמוד הנדסת תוכנה \ מדעי המחשב באוניברסיטת בן גוריון בעוד שנה - שנתיים מהיום, יש לי פסיכומטרי ותעדות בגרות מלאה (אני עומד בתנאי הקבלה של שני התארים). כרגע יש לי זמן פנוי ואני מעוניין לקחת קורסים באוניברסיטה הפתוחה. 1- האם אוניברסיטת בן גוריון תכיר בקורסים שאני אקח כך שלא אצטרך לעשות אותם שנית בעת התואר? *אני לא רוצה לקחת את כל הקורסים של אפיק המעבר אלא 3-4 בודדים. 2- האם בן גוריון תעניק לי נקודות זכות \ פטור מקורסים, על קורס שעברתי בהיותי חיל? (קורס ניהול תשתיות מערכות מחשב, באוניברסיטה הפתוחה זה מעניק 9 נקודות זכות). ** פניתי לאוניברסיטת בן גוריון עם השאלות והם לא רצו להגיד לי אלא רק במעמד ההרשמה לתואר
ש
שני יונגר
אפיק מעבר להנדסת תוכנה
שלום תומר,
1. בעיקרון התשובה היא כן. יש שמנסים לחסוך זמן בתואר הראשון או להקל על עצמם בשנת הלימודים הראשונה באמצעות קורסים של הפתוחה. אז התשובה עקרונית היא כן, תוכל לבדוק אלו קורסים בדיוק מתאימים מול האוניברסיטה הפתוחה או מול המחלקה בבן גוריון. דרך אגב 3-4 קורסים בפתוחה זה המון. לכן בכל מקרה לא יאשרו לך לקחת יותר מ 1-2. 2. אין מבחינת בן גוריון עניין של תקופת הלימודים מלבד שהמרחק בשנים חייב להיות סביר. לגבי נקודות הסכות, תוכל לקבל פטור רק כנגד היקף הקורסים בבן גוריון. כך למשל אם למדת בפתוחה קורס בן 4 נקודות שבבן גוריון מוכר כ-3 נקודות תזוכה ב-3 נקודות בלבד. אני מציעה שתיכנס לאתר המחלקה ותסתכל על הסילבוסים, אם הקורס קיים בהיקף דומה או קטן יותר בבן גוריון, אז יכירו לך בקורס, אחרת אתה עלול לבזבז את זמנך.