שלום, אני מתלבט בין לימודי הנדסת בניין לבין הנדסת חשמל לזרם גבוה. בעבר למדתי הנדסאי חשמל וחשבתי אולי כדי להמשיך ללמוד הנדסת חשמל זרם גבוה, אך מצד שני עלתה בי המחשבה ללמוד הנדסת בניין ובעתיד לשלב בין ההנדסאי חשמל שלמדתי לבין הנדסת בניין. אני זקוק להמלצות וחוות דעת, אשמח אם תענו לי. תודה מראש, רן אלבז.
ש
שני יונגר
הנדסת חשמל או הנדסת בניין
שלום רן,
ההחלטה בסופו של דבר היא שלך. ללא ספר הכישורים שלך כהנדסאי חשמל ולבין הנדסת בניין בהחלט ייתן לך יתרון בכל הנוגע לפיקוח על בנייה, זאת במידה ואתה מעוניין בכיוון הזה מבחינת תעסוקה. מהנדס החשמל כמובן עוסק בתחום אחר לגמרי, במיוחד כאשר מדובר בהתמחות בזרם חזק. בשני המקרים יש הרבה עבודת שטח, אך בכל תחום התעסוקה שונה וחשוב כאן גם העניין האישי שלך בכל תחום. כדאי שתעשה החלטות בעניין ותבחר בהמה שמעניין אותך לעבוד בו לאחר מכן.
התלבטות בין מהנדס בניין למהנדס חשמל
תודה רבה, יש לי עוד כמה שאלות, באיזה תחום יש יותר תעסוקה בשוק כיום? (2 הנושאים מעניינים אותי). עוד שאלה והיא כזו: כשאני מסיים את הלימודים ברור לי שלא אקבל תעודה של מהנדס עם סיום הלימודים אלא רק לאחר צבירת ניסיון, אחרי כמה זמן ניסיון אקבל את תעודת מהנדס חשמל זרם חזק ואחרי כמה זמן ניסיון אקבל את תעודת המהנדס בניין? תודה רבה.