שלום לכולם , מתלבטת בנושא לימודי הנדסה ההעדפה שלי כי קרוב לבית היא בן גוריון דווקא . השאלה אם הביקוש לבוגרי הנדסה של בן גוריון נמוך ? איפה נחשב יותר ?
בנוסף - אם למישהו ידוע איזה תחומי הנדסה מבוקשים ביותר וצפי שיהיו כך גם בעוד 5 שנים מבין תעשיה וניהול (נטיית הלב שלי , אך חוששת מביקוש נמוך ), חומרים/כימית/ביוטכנולוגיה , או מכונות/מערכות מידע ? וגם הבנתי שיש התמחויות שמאפשרות השתלבות בתחומי תעשיה וניהול אם ארצה -אם איזה מהתארים הנל אוכל לעשות זאת ? תודה מראש
ס
ספיר
שאלה נוספת
אם הסכם ההנדסי שלי בבן גוריון 502 וסף הקבלה הוא 503, מה הסיכוי להתקבל ? נ.ב הסכם זה לא מה שמנחה אותי בבחירת מקצוע .. אם אשפר ל5 יחידות הסכם שלי יהיה סביב 538..
ש
שני יונגר
אפשר רק לנחש את התשובה לשאלה הזו
שלום ספיר,
זו שאלה מאוד קשה, כי אי אפשר לדעת אם השנה תנאי הקבלה יעלו ככל שיעבור הזמן לאורך תקופת ההרשמה או ירדו. אם יעלו, אז לא תתקבלי ואם ירדו אז ככל הנראה תתקבלי, אבל מעבר לזה אני לא יכולה לדעת.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
באיזה מסלול הנדסה לבחור?
שלום ספיר,
ביקורת על מוסד לימודים אינני יכולה להעביר כמנהלת פורום, לכן לא אשיב על חלק זה בשאלתך. לגבי תחומי הנדסה מבוקשים, מבין הרשימה שמנית הביקוש הנמוך ביותר כיום הוא למהנדסי ביוטכנולוגיה. ולמהנדסי חומרים. בהנדסה כימית וכן בתעשייה וניהול יש כיום יותר תעסוקה. כך גם לגבי מכונות שמציעה תעסוקה טובה באופן יחסי ובמערכות מידע ההיצע מאוד לא יציב, כך שקשה לי לומר לך האם כדאי או לא ללמוד את המסלול. ההתמחויות בתעשייה וניהול הן או בהנדסת אנוש, מערכות מידע ניהול התפעול ועוד. צירפתי לך הסבר על הלימודים בו תוכלי לקבל מעט יותר פרטים.
התלבטות בין תחומי ההנדסה
שלום אני שוב מתייעצת - למיטב הבנתי ניתן ללמוד תחומי הנדסה שונים ולהתאים לעיסוק לתפקידי הנדסת תעשייה וניהול . האם את מכירה אופציה כזו ? מחפשת ללמוד הנדסה כימית / מכונות - האם הדבר יאפשר לי להתשלב גם בתחומי תעשיה וניהול? אני עושה זאת מתוך שיקול של הגדלת ההיצע למקורות עבודה תודה מראש ספיר