שלום! אני מתעניין בלימודי הנדסה באוקטובר הקרוב, ואחת האופציות המובילות מבחינתי כרגע היא הנדסת מכונות בבן גוריון. לצערי צורת החישוב של הסכם לא ממש מיטיבה איתי.. יש לי פסיכומטרי בציון של 693 (כמותי של 131) ובגרות במתמטיקה 5 יחידות ששיפרתי לאחרונה, (ועוד אין ציון) אבל אני מעריך שהוא יהיה סביב ה70. יש לי בגרות טובה, ואני עדייו לא ממש מתקרב לסכם הנדרש.. רציתי לשאול - האם יש סיכוי להתקבל בכל זאת (גם אם לא מגיעים לסכם של 520) ? האם יש מכינה מקוצרת שמתאימה לקבלה למסלול הזה (מלבד זו שמתחילה במרץ) ? ובכללי - מה לדעתכם האפשרות הטובה ביותר מבחינתי להתקבל למסלול זה. ? תודה רבה !
ש
שני יונגר
אפשרויות להתחלת המסלול להנדסה כבר השנה
שלום עמרי,
מכיוון שהמסלולים להנדסה הם מהמבוקשים ביותר באוניברסיטאות בכלל, אם אתה תהיה רחוק מהסכם הדרוש, קשה לי למצוא לך פתרון קסם. האפשרות הכי טובה שלי עבורך היא במידה ולא תצליח להתחיל את השנה הראשונה שלך ללימודים באוניברסיטה עצמה לבחור באחד משני המסלולים הבאים אשר כך תוכל להתחיל ללמוד לתואר בהנדסה (של בן גוריון) כבר באוקטובר הקרוב. 1. שנה א' בהנדסה במכללת ספיר- זו בדיוק השנה המקבילה לזו של בן גוריון לכל מי שלא עומד בתנאי הקבלה ההתחלתיים ומוכן להוכיח עצמו על סמך ציוניו בלימודים. אופציה מעולה למי שלא רוצה להמשיך ולשפר ציונים ויודע שאם ישקיע יצליח. 2. אפיק מעבר להנדסה של האוניברסיטה הפתוחה- כולל את כל הקורסים של השנה הראשונה בלימודי הנדסה. מה שכן, עלול להתארך מעבר לשנת לימודים אחת לסיום כלל הקורסים הנדרשים למעבר עצמו. לדעתי אחת משתי האופציות הללו היא הטובה ביותר, בהנחה שכל אופציה אחרת כרגע מבחינתך היא לדחות את תחילת הלימודים בשנה נוספת.