שלום, אני מעוניין לבחור באחד מן התחומים, הנדסת בניין או מכונות. אני לא בטוח במה אני אהנה יותר לעבוד, שמעתי שיש יותר ביקוש למהנדסי בנין כרגע אך הגיוון של הנדסת מכונות מושך אותי. קשה לי להחליט כי אינני יודע באיזה סוג עבודות אעסוק כמהנדס מכונות, אני יודע שרוב התעשייה בארץ היא בתחום הביטחוני. אני גר באשדוד, יותר קל יהיה ללמוד הנדסת מכונות בתל אביב מאשר ללמוד בניין בטכניון שבחיפה, כי אם אלמד בתל אביב יתאפשר לי לחזור הביתה ולא לדאוג לאכול, כביסות וכל מה שמסביב, אבל מצד שני אני לא רוצה לבחור במה שיותר קל מבחינה גאוגרפית, לפעמים אני נוטה לתחום הבניין ולפעמים לתחום המכונות. אני חושב ללמוד בניין עם התמחות בהנסת מבנים, האם זה נכון שיש צורך לעבור התמחות של 3 שנים במשכורת נמוכה ורק לאחר מכן את רשום כמהנדס מבנים? ולאן בכלל כדאי לדעתכם לפנות, לתחום הנדסת המבנים, ניהול הבנייה או למכונות?
ש
שני יונגר
הנדסת בניין או הנדסת מכונות
שלום אייל,
שתי ההנדסאות שתיארת כאן הן אלו שאני לרוב ממליצה למי שמתעניין בלימודי הנדסה לבחור. הסיבה היא שהן נותנות את הבסיס ההנדסי הטוב ביותר לשאר תחומי ההנדסה והן גם מציעות מסלולי תעסוקה יציבים יותר בדרך כלל. לגבי מה עדיף שתבחר זה מאוד תלוי בך, לקבוע כי העבודה בבניין פחות מעניינת אינה בהכרח נכונה שכן ניתן לעבוד בפרויקטים ענקיים ולנהל ברמות גבוהות מאוד ובתחום המכונות יש התמחויות מאוד מעניינות שיכולות גם הן להביא אותך לעבודות מרתקות בהמשך. מה יותר יעניין אותך, הלוואי ויכולתי לומר. אבל אולי באמת כדאי שתבחן את העניין מנקודת המבט של התעסוקה שאחרי, כדאי שתקרא מודעות דרושים של התחומים הללו ותראה מה מצריכה העבודה בפועל. לגבי הנדסת מבנים, זה נכון שצריך לעבור תקופת התמחות בת 3 שנים עד שניתן לקבל את ההסמכה, השכר היחסי נמוך יותר אך לאחר מכן השכר של מהנדס מבנים הוא גבוה מאוד, אז זה אמור להשתלם לך.
הנדסת בניין
היי שני, תודה רבה על התגובה, אני נוטה יותר כרגע לתחום הבניין תוכלי להבהיר לי למה הכוונה שעל מהנדס מבנים לעבור תקופת התמחות בת 3 שנים עד שניתן לקבל את ההסמכה? כלומר עד אחרי 3 שנים אחרי סיום התואר הוא איננו מוסמך כמהנס מבנים או שמדובר בהסמכה אחרת? כיצד תקופת התמחות זו בא לידי ביטוי בשוק העבודה? ומה הוא מורשה לעשות לאחר ההסמכה שלא היה באפשרותו לעשות לפני?