שלום לכולם, אני מגדיר את עצמי בתור אדם מתמטי-יודע ומבין מתמטיקה. בתקופה זו אני לומד לפסיכמוטרי ואני יודע שאני רוצה לפנות לכיוון מקצועות ההנדסה. אך אני לא יודע לאן לכוון - קראתי שהנדסה תעשייה וניהול תחום רחב מידי וצעיר, אשמח לקבל פרטים אודות מקצוע יותר ממוקד שההתעסקות בו היא בעיקר שיווק/ניהול תודה מראש
ש
שני יונגר
ללמוד הנדסה ומשם לפנות לשיווק וניהול
שלום אור,
אני מוכרחה להודות שבלבלת אותי מאוד. מצד אחד אתה אדם בעל חשיבה ראלית ולכן מעוניין בלימודי הנדסה ומצד שני מעוניין בתעסוקה בתחומי שיווק וניהול. אז ככה, כדי לעשות מעט סדר, אתחיל ואומר כי ניתן לעבוד בתחומי שיווק וניהול מכל מסלול הנדסי שתבחר ללמוד. זה בסופו של דבר קשור בין היתר לשאיפה המקצועית שלך, אך לא מבטל את הצורך ברקע המקצועי הדרוש כדי לעסוק בשיווק או ניהול. בתחומים הנדסיים או טכנולוגיים בכלל, חשוב להיות בעל הרקע המתאים והנדסאות הן האפשרות הטובה ביותר לכך, לרוב. הנדסת תעשייה וניהול, בניגוד להנדסאות אחרות, היא כללית יותר למרות שההתמחויות שלה הן מאוד ממוקדות מטרה. כן, יש בה מעט דגש על התחום הניהולי ויותר דגש על ניהול התפעול או ניהול הייצור או מערכות מידע, שאלו ההתמחויות המקובלות יותר בתחום לימודים זה. אני מציעה שלמרות השאיפה שלך לעסוק בתחום שיווק או ניהול כלשהו, שתבחר במסלול הנדסה, תעשייה וניהול או כל אחד אחר שמעניין אותך מבחינת התוכן שלו ולאחר מכן תבחר מסלול תעסוקה שיביא אותך לכיוון בו אתה מעוניין. מה דעתך?