הנדסת בניין בדגש מנהור וגיאולוגיה - טכניון או בן גוריון?
הנדסת בניין בדגש מנהור וגיאולוגיה - טכניון או בן גוריון?
רז
3 תגובות
יש את התואר החדש בנוגע להנדסת בניין בדגש מהנור וגיאולוגיה באוניברסיטת בן גוריון. אני מבין שפתחו נושא זה עקב ביקוש של שוק העבודה אך התחום נראה לי מאוד צר מבחינת כמות חברות בשוק העבודה. ברור שלסטודנט שלמד תואר ראשון בשני התחומים יש יתרון על אחד של למד אך השאלה האם היתרון הזה הוא לא חיסרון? כלומר בזה שמתמקדים במנהור מפסידים הרבה מהנדסת הבניין הקלאסית... האם יש צפי לביקוש בשוק העבודה? האם זה נכון ללמוד תחום זה? תודה
וגם רציתי לשאול מהו המקום הטוב יותר ללימודי הנדסת בניין? טכניון או באר שבע? למיטב הבנתי הטכניון נתפס כמקום שאומנם מוביל בתחום אך ללא כל חדשנות.. כלפי עבודה בחו"ל הוא מועדף אך לעבודה בארץ, באר שבע נתפסת כמקום יותר ריאלי רלוונטי וחדשני... ברור כי שני המקומות טובים אך השאלה היא מה מועדף בשוק העבודה? איזה מקום יקנה יותר הצעות עבודה...
ר
רז
לימודי קונסטרוקציה
רציתי לשאול כיצד מתקיימים לימודי קונסטרוקציה ובאילו אוניברסיטאות בארץ? למיטב הבנתי, יש צורך בלימוד בתואר ראשון של הנדסת בניין ואז יש מסלול התמחות בתחום? או שרק דרך הנדסה אזרחית כללית (הקיימת למיטב ידיעתי רק בטכניון)? ובאילו אוניבסיטאות זה רלוונטי? תודה
ש
שני יונגר
לימודי קונסטרוקציה הם חלק מלימודי בניין
שלום רז,
הנדסת קונסטרוקציה היא חלק מלימודי הנדסת בניין או הנדסה אזרחית כאשר ההתמחות בלימודים היא בתחום הבנייה התשתיות וכן בנייה למגורים או לתעשייה. למעשה לימודי קונסטרוקציה נלמדים בכל המסלולים של לימודי בניין.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
לימודי הנדסת בניין בדגש מנהור
שלום רז,
התחום נכון להיום הוא תחום שבו הביקוש למהנדסים מקצועיים גבוה, במיוחד בשנים האחרונות עם פיתוח התשתיות המואץ בישראל. מהנדסי בניין בכלל נהנים מתפקידים מעניינים ביותר וכן מהיצע יחסית גדול של עבודה. רבים עוסקים בתחומים צרים כמו גשרים ומנהרות למרות שלא הוכשרו לכך במיוחד, פשוט כי חסרים מהנדסים מקצועיים. לגבי ההשוואה שאתה מעוניין בה, כמנהלת פורום אינני יכולה להשיב אלא לומר ששני מוסדות הלימוד הם ברמה גבוהה כמובן. אך כדאי מאוד שתגיע למוסדות הלימוד, לימים פתוחים אם עדיין מתוכננים כאלו או שפשוט תלך לפגוש את הסטודנטים מהמחלקה המיועדת ותשאל אותם למה בחרו ומה הם מכירים ויודעים על מצב השוק לבוגרים. תוכל להתעדכן בפרסומי הימים הפתוחים בקישור שצירפתי לך בתחתית התשובה שלי.