היי, רציתי להתקבל למסלול של הנדסת מחשבים באחת האוניברסיטאות, אבל הציון פסיכומטרי שלי לא הספיק. לכן אני רוצה ללמוד במכללה (אפקה או Hit), ומה שהם מציעים זה לימודי הנדסת חשמל, כשאחת ההתמחויות היא - מחשבים. אז השאלה שלי היא מה ההבדל בין לימודי הנדסת מחשבים, לבין לימודי הנדסת חשמל בהתמחות מחשבים.
ש
שני יונגר
הנדסת חשמל ואלקטרוניקה והנדסת מחשבים
שלום איציק,
למעשה ההבדלים מאוד קטנים, כי הנדסת מחשבים היא למעשה נישה ספציפית של הנדסת אלקטרוניקה או בשמה המלא הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. המסלולים ללימודי הנדסת חשמל ברוב המקרים המכריע הם מסלולי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, כך שבסופו של דבר היצע התעסוקה לשני המסלולים דיי דומה. עיקר המהנדסים בוגרי התחום בסופו של דבר עוסקים בפיתוח רכיבים אלקטרוניים, אם למחשב (PC) ואם למערכות ממוחשבות של כל מוצר חשמלי אחר.
בברכה, שני
א
איציק
אוקיי תודה רבה
ד
ד"ר ענת רטנובסקי
הבדלים בין הנדסת חשמל והנדסת מחשבים
איציק שלום, גילוי נאות אני עובדת במכללת אפקה, ולהלן תשובתו של ראש המחלקה להנדסת חשמל במכללת אפקה: הנדסת מחשבים והנדסת חשמל בהתמחות מחשבים מכוונות לאלה הרוצים לעסוק בהנדסה המשלבת חומרה ותוכנה בשונה ממהנדסי תוכנה העוסקים בתוכנה בלבד.
ההבחנה בין הנדסת מחשבים להנדסת חשמל בהתמחות מחשבים אינה בשנתיים הראשונות אלא בעיקר בתמהיל של הלימודים העוסקים במקצועות יסוד ההנדסיים וההתמחות. השילוב תוכנה חומרה בהנדסת מחשבים גדול יותר מבחינת העמקה התוכנתית לעומת הנדסת חשמל בהתמחות מחשבים שמה דגש על הצד החומרתי בשילוב עם תוכנה.
באופן מעשי בהיבט של שוק העבודה לא ניתן להצביע מה עדיף. יש חברות רבות שמעדיפות בוגרים עם ראיה חומרתית היות ואלה בקלות יותר יוכלו להתעמק באופן עצמי בתוכנה , ואילו ההיפך זה פחות.