אני נמצא בבירורים אין סופיים לגבי מקצוע ההנדסה שהכי מתאים לי - מצד אחד מבחינת תנאי הקבלה ומצד שני מבחינת עניין. תמיד משכו אותי כל סוגי ההנדסות,ולאחרונה התעניינתי במיוחד בהנדסת מכונות אך בעקבות ציון לא מספיק גבוה אין באפשרותי להתקבל לאחת האוניברסיטאות ואיני מעוניין ללמוד הנדסת מכונות במכללה מהסיבה שאני חושב שהתחרות בשוק גדולה מדיי ואני מעדיף להתחיל את הקריירה עם יתרון..
תחום הביולוגיה והרפואה בפרט מעניין אותי אפילו יותר והתחלתי לחשוב על כיוון הנדסת ביו רפואה או הנדסת רפואה (הפעם כן במכללות,למשל אפקה או רופין). השאלה היא דבר ראשון מהן אפשרויות התעסוקה בתור מהנדס רפואי שלמד במכללה והאם החיסרון אל מול בוגרי האוניברסיטאות הוא קריטי כמו בשאר ההנדסות? ושאלה שניה היא האם סיכויי הקבלה שלי לתואר שני בהנדסת רפואה יהיו קטנים יותר מהעובדה שרק באוניברסיטאות אפשר ללמוד לתואר שני בהנדסת רפואה? והאם הנדסת ביו רפואה נחשבת כ"קשה" יותר מאשר הנדסה רפואית?
ד
ד"ר ענת רטנובסקי
הנדסה רפואית באפקה
בן שלום,גילוי נאות - שני ד"ר ענת רטנובסקי ואני ראש המחלקה להנדסה רפואית במכללת אפקה. עד היום מכללת אפקה הכשירה ארבעה מחזורים של בוגרים אשר השתלבו כולם בתעשייה של הנדסה רפואית ומקבלים משובים מצוינים. הרמה האקדמית של הלימודים באפקה גבוהה מאד- תוכל לראות את תכנית הלימודים באתר אפקה.
בוגרי הנדסה רפואית יכולים להשתלב בחברות המפתחות מישתלים והתקנים מכניים חדשים, להשתלב בחברות המפתחות חיישנים רפואיים, לעסוק בפיתוח אלגוריתם לעיבוד אות ותמונה רפואיים בזמן אמת, להשתלב במחלקות להנדסה רפואית במרכזים הרפואיים בארץ, לעסוק בתכנון ובקרה של ניסויים קליניים בתעשייה ובמרכזיים הרפואיים.
סקר שערכנו לאחרונה באפקה מורה כי 96% מבוגרינו השתלבו בתעשייה. מעסיקים פוטנציאליים מכירים באפקה כמוסד מצוין להנדסה גבוהה, נושא קבלתך לעבודה יורכב בעיקר מהסתכלות על גיליון הציונים שתשיג והאדם העומד מאחוריהם.
מוזמן לקרוא עוד על בוגרינו הנמצאים בחברות הרפואיות הגדולות בארץ, באתר המכללה. שיהיה בהצלחה!