לימודי הנדסת מכונות - מעבר מאוניברסיטת אריאל לתל אביב
לימודי הנדסת מכונות - מעבר מאוניברסיטת אריאל לתל אביב
טל גלעד
1 תגובות
אני מעוניין לעבור מאוניברסיטת אריאל לאוניברסיטת תל אביב למגמת מכונות במקצוע הנדסה. אני לומד באוניברסיטת אריאל שנה א במגמת מכונות הנדסה . אני עומד כרגע על ממוצע מעל 85 ורציתי לשאול אם אפשר לעבור לאוניברסיטת תל אביב בשנה ב .תודה מראש ואשמח שתחזרו אליי בהקדם .
ש
שני יונגר
מעבר בין מוסדות לימוד
שלום טל,
נושא המעבר בין מוסדות לימוד הוא נושא מאוד מורכב שרק למוסדות הלימוד תשובה טובה לו. מכיוון שכחלק מהשיקולים נלקחים בחשבון מספר מדדים כגון: הציון בתעודת הבגרות, ציון הפסיכומטרי, ציוני הלימודים הקודמים, איכות מוסד הלימודים הנתפסת של מוסד הלימודים אותו רוצים לעזוב וכו'. אלו שיקולים פנימיים של מוסד הלימודים אשר מוכתבים על-ידי מדיניות של מוסד הלימודים, אך בעיקר של המחלקה עצמה. בנוסף, יש לקחת בחשבון כי לא מכירים אף פעם בכל הלימודים הקודמים וכמעט תמיד נדרשים לחזרה על קורסים שנלמדו כבר כי הסילבוסים מעט שונים או שמבחינת מוסד הלימודים יש קורסים שלא ניתן לקבל בעדם פטור. כאשר תיגש ותגיש בקשה למעבר יהיה עליך להציג את כל הנתונים שמניתי פה וכן סביר להניח שתידרש להסביר מדוע אתה מעוניין לעבור מוסד לימודים. במחלקה יעשו החלטה אם אתה מתאים או לא למעבר. מכיוון שהשנה כבר ממש עוד רגע מסתיימת ואתה צריך לדעת מה קורה איתך בשנה הבאה, אז לדעתי מיד ביום ראשון הקרוב גש והתחל את תהליך הגשת הבקשה.