לימודי הנדסת תוכנה - האם שווה להשקיע במכינה כדי להתקבל?
לימודי הנדסת תוכנה - האם שווה להשקיע במכינה כדי להתקבל?
דוד
2 תגובות
כבר הרבה זמן אני מחפש תחום שיעניין אותי בלימודים אקדמיים. לאחרונה התעניינתי בהנדסת תכנה. לא באתי מרקע מיוחד בתכנות. אומנם אני מתדר טוב מאוד עם מחשבים ותמיד מוצא פתרונות לבעיות של אנשים. הבעיה מתחילה בזה שמשנה לשנה ירדתי בכל הציונים וגם במתמטיקה ירדתי למרות שהתחלתי טוב. הירידה הייתה בגלל שלא רציתי ללמוד וזה לא עניין אותי. לפני בגרויות הייתי יושב שעה אחת לכל היותר ובזה זה מסתכם. בסופו של דבר חסר לי 2 מקצועות לבגרות והציון שלי במתמטיקה נמוך ב 3 יח דבר היחידי שלמדתי היה אנגלית בגלל המורה פרטית ואותו סיימתי ב4 יח ציון 85. כאשר התחלתי להתעניין בלימודים אקדמיים בתוכנה הדבר היחידי ששמעתי כמה שזה מקצוע קשה, וכמה עומס יש בו. ואני מעמיד בספק את היכולת שלי ללמוד (כי אף פעם בעצם לא השקעתי בלימודים) למרות שעברתי כמעט בכל המקצועות בלי ללמוד בכלל. השאלה שלי אם בן אדם שלא בא מרקע של לימודים כדאי לו להיכנס לכל העניין של המכינות שאני צריך לעשות כדי להתקבל לתואר והלימודים של התואר עצמו?
ש
שני יונגר
אתה צריך לקבל החלטה ללמוד או לא ללמוד
שלום דוד,
בסופו של דבר הכל עניין של החלטה בוגרת שלך, כן להשקיע בלימודים או לא להשקיע בלימודים. אם התשובה שלך היא וודאית "כן להשקיע בלימודים" אז לך על זה בכל הכוח, למרות שלעיתים יש קשיים בדרך. לימודים אקדמיים בכל תחום שהוא מחייבים השקעה של זמן מאמץ שעות לימוד וחשיבה. אלו לא הלימודים בבית הספר התיכון, אלא לימודים גבוהים והם קשים. במידה ואתה מחליט בכנות להשקיע בלימודים האפשרויות שלך הן האפשרויות הבאות: 1. מסלול מכינה להשלמת בגרויות ופסיכומטרי לקבלה ללימודי הנדסת תוכנה. 2. אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה על תנאי מעבר של הקורסים בהתאם לדרישות מוסדות הלימוד (ככל הנראה ללא צורך בהשלמות מיוחדות). מכיוון שלא למדת בבית הספר אתה חסר כישורי למידה ולכן אני בעד המסלול הארוך יותר שכולל מכינה ומיומנויות למידה הכלולים במסלולי המכינה. אפשרות נוספת שיכולה להתאים לך היא ללמוד במסלול הנדסאים ולא מסלול אקדמי. מסלולי ההנדסאים בנויים בצורה הדרגתית של רמת קושי הולכת ועולה עם התקדמות הקורסים במסלול הלימודים. לשם תוכל להתקבל גם עם בגרות חלקית. במידה ותצליח בלימודים אלו תוכל בהמשך הדרך להשלים לימודיך לתואר מהנדס תוכנה. אין מסלולים קלים, אבל צריך להסתכל על הדברים מנקודת מבט ראלית של מציאת עבודה טובה ויכולת להתפרנס לאחר סיום הלימודים. כל בחירה אחרת לא ללמוד היא הבחירה הקלה, אך סביר שתתחרט עליה בעתיד כפי שאתה מתחרט היום שלא השקעת בלימודים בתיכון. אבל שוב אני חוזרת על דברי, אתה לא היחידי שלא השקיע בלימודים בתיכון, יש רבים מאוד שלקחו עצמם בידיים והצליחו גם באקדמיה וגם בעבודה לאחר מכן. זה תלוי אך ורק בך.
הנדסת תכנה
הבעיה היא שאני כבר לא צעיר בן 24 ולהתחשב בזה שאצטרך להשלים בגרויות והכל אז את התואר אסיים בגיל מאוחר יחסית. שמעתי שבהנדסת תוכנה הממוצע גילאים מאוד צעיר והם מעדיפים להחליף עובדים ותיקים בחברה צעירים יותר.