התלבטות קשה עומדת בפני קצת עזרה.. מגיל קטן אני זוכר את עצמי מתעסק עם מחשבים,כותב תוכנות,מפרק חלקים.. התחום שאני רוצה ללמוד וזה החלום שלי ואהבה הכי גדולה שלי זה התחום של הנדסת תוכנה.. אך יש בעיה קטנה רמת המתמטיקה שלי נמוכה 3 יחידות בציון 65 והבנתי שהרמה שם צריכה להיות מאוד מאוד גבוהה, גם אין לי פסיכומטרי ואני כרגע באפיק מעבר בפתוחה והציעו לי תואר פחות מתמטי כמו בוגר ניהול מדעי המחשב וישומיים כמה זה ישקף את מה שאני רוצה באמת ואם זה שווה ?? ומה עליי לעשות כדי להגיע לתחום שלי.. תודה לכל מי שיעזור לי..
ש
שני יונגר
מכינה להנדסה מאוד מומלצת
שלום יעקב,
אם אתה חולם להיות מהנדס תוכנה, אתה חייב לבחור במסלול מכינה מתאים לקראת הלימודים וכן לעשות בחינה פסיכומטרית בדגש כמותי. העניין שמטריד אותי הוא שציונך בבגרות 3 יחידות במתמטיקה הוא כל כך נמוך שאני תוהה אם אתה אדם בעל חשיבה מספיק ראלית ללימודי הנדסה ולימודי הנדסת תוכנה בפרט. מה שאני מציעה בכנות ומכל הלב הוא שתתחיל את דרכך במכינה להנדסה ולאחר מכן תתחיל ללמוד באפיק המעבר להנדסה, אם אתה רוצה לדלג על הפסיכומטרי או שתתחיל ללמוד במסלול לשנה א' בהנדסה בספיר. שני מסלולים אלו מאפשרים לך להתקבל ללא הנתונים הנדרשים במוסדות הלימוד. מה דעתך?
קיימות בפניך אופציות רבות ללימודים נוספים שיכולים להיות עבורך מעניינים ויעילים מבחינת תעסוקה.
אם אתה חושב שהנדסת תוכנה זה האפיק האקדמית שמתאים לך אתה יכול לבדוק על מספר מכינות קדם אקדמיות שיעזרו לך להתגבר על הפער של המתמטיקה.
ישנן גם מכללות שמציעות מכינה שמשתלבת תוך כדי התואר ומביאות אותך לרמה הנדרשת של מתמטיקה בתואר.
בנוסף, לא בכל המכללות נדרש לעשות מבחן פסיכומטרי, ישנן מכללות אשר דורשות מבחן פסיכוטכני שהוא יותר מותאם להנדסה וההכנה אליו נעשית באופן עצמאית ובעלות פחותה בהרבה מפסיכומטרי.
אני מציעה שתתחיל לבדוק על תנאי קבלה ספציפים לכל מוסד שמעניין אותך ללמוד בו ותשמע על המכינות שמציע כל מוסד ואז תוכל לקבל החלטה טובה ונבונה יותר.