שלום, באפשרותי להתקבל להנדסת ביוטכנולוגיה בטכניון וכשעברתי על נושאי הלימוד מצאתי המון עניין בתחום, בנושאים כמו גנטיקה,ביולוגיה באופן כללי,מזון ותוספי מזון, קצת כימיה וכו.. שמעתי פה ושם שהמקצוע ההנדסי הזה "פחות יוקרתי" וגם הבנתי שבגלל שהוא חדש אין המון מהנדסים עם נסיון ארוך שנים בשוק ואי אפשר לדעת מה התחזיות.. שמעתי גם שהמון מהנדסי כימיה "גונבים" את רוב המשרות היוקרתיות ומהנדסי ביוטכנולוגיה נשארים עם השאריות.. בין היתר שמעתי גם שכדאי ללכת לכיוון הנדסת המזון בתוך הביוטכנולוגיה מכיוון שבכל שאר התחומים עיקר העבודה זה מחקר והמשכורות נמוכות משמעותית.
ההתלבטות שלי היא בגדול האם ללכת על הנדסת מכונות (הנדסה קלאסית עם ביקוש תמידי - מקצוע שגם מעניין אותי אך פחות) או ללכת לגמרי עם הלב בלי קשר לבטחון תעסוקתי/כלכלי.. תודה
ש
שני יונגר
לך ללמוד את מה שאתה אוהב
שלום בן,
עיקר בוגרי המסלול בהחלט פונים לתחום פיתוח המזון ולכן גם תראה בתואר שמציע הטכניון את הדגש על תחום המזון בביוטכנולוגיה. ולגבי מחקר, אתה בהחלט צודק השכר לצערי מאוד נמוך (בחלק מהמקרים) והוא נובע בעיקר מביקוש הגבוה מההיצע. לגבי שאלתך האחרונה, אשיב לך את הדבר הבא, לך עם הלב. כאשר תהיה מהנדס תמיד תוכל לעשות הסבה לתחום הנדסי אחר במידה ותתקשה למצוא עבודה בתחום. אם תלך עם מה שאתה באמת אוהב יהיה לך קל יותר בלימודים ואולי גם קל יותר למצוא עבודה בזכות זה. זכור כי מי שמצליח בלימודים נתקל פחות בקשיים לאחר מכן ולכן השקעה בלימודים היא הכרחית. מה יהיה בעוד 4 שנים מהיום אין לאף אחד מאיתנו דרך לדעת ולכן לך ללמוד את מה שאתה אוהב. שוב אני כותבת לך, הסבה תמיד אפשר לעשות במידת הצורך.