הנדסת מכונות במכללה או הנדסה ביו רפואית באוניברסיטה?
הנדסת מכונות במכללה או הנדסה ביו רפואית באוניברסיטה?
חי
1 תגובות
היי..! יש לי התלבטות, ואשמח מאוד אם תעזרו לי בה: היום אני בן 26, ויש לי אפשרות להתחיל ללמוד תואר ראשון בהנדסת מכונות במכללה שנה הבאה. לעומת זאת, ה'חלום' שלי הוא להתקבל וללמוד באוניברסיטה, וגם ללמוד הנדסה ביו-רפואית.
השאלה היא האם כדאי לנסות בשנה הבאה לשפר את ציוני הפסיכומטרי/בגרות ע"מ להתקבל (שזה בעצם לסכן שנה), או שמפאת גילי ה'מבוגר' להתחלת תואר בהנדסה כיום..או שכדאי לי ללכת על האופציה הבטוחה ולהתחיל במכללה?
האם יש משקל ללימודים באוניברסיטה היום לעומת מכללה בשוק העבודה?
תודה!
ש
שני יונגר
איפה ללמוד באוניברסיטה או במכללה
שלום חי,
אתה שואל שאלה שבחלקה התשובה יכולה להגיע רק ממך. כלומר, אם אתה בוחר לנסות ולשפר ציונים כדי ללמוד את המקצוע שהוא החלום שלך או לא. אני בוודאי לא יכולה לומר לך לבחור או לוותר על החלום שלך. לגבי הגיל שלך, גיל 26 אינו גיל מבוגר ויש המתחילים ללמוד בגילאים מאוחרים יותר מכל מיני סיבות, אך אין זה אומר שלא תוכל למצוא עבודה ולהצליח. לגבי ההשוואה בין המכללה לאוניברסיטה אוכל לעזור רק בדרך הבאה, צירפתי לך קישור לסקר שנערך בין אלפי סטודנטים שדרגו מוסדות לימוד ברחבי הארץ. אני כמנהלת פורום מנועה מהשוואה בין מוסדות לימוד ומאמינה כי לכל אחד מוסד הלימודים המתאים לו ביותר. באמצעות הסקר תוכל להשוות בין שני מוסדות לימוד לצורך קבלת תמונה מלאה.