שלום, יש לי תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה בממוצע 73 ממכון לב. מעוניין להמשיך לתואר שני באחד התחומים הנ"ל- הנדסת חשמל, הנדסת מערכת, עיצוב תעשייתי, מנהל עסקים. האם יש מוסד שאפשרי להתקבל אליו עם ממוצע כזה? האם ניתן לשפר קורסים לאחר שהתואר סגור? האם יש אפשרות לשפר קורסים במוסד אחר? (לדוגמא האוניברסיטה הפתוחה)
תודה
ש
שני יונגר
תואר שני במנהל עסקים הוא האופציה הטובה ביותר
שלום יניב,
אני מניחה שלמנהל עסקים עם ממוצע 73 בלימודי הנדסה תוכל להתקבל לחלק מהמכללות ואולי לאו"פ. אין הבטחות כמובן ויהיה עליך להביא קורות חיים מרשימים כדי לשכנע שצריך לקבל אותך ללימודים. לגבי תואר שני בהנדסה, אני בספק אם תוכל להתקבל נכון להיום. אולי אחרי שתסיים תואר שני במנהל עסקים במוצע גבוה תוכל להמשיך גם לתואר שני בהנדסה שבו יתחשבו בכך שאתה מצליח בלימודים מעבר למה שהצלחת להשיג כסטודנט לתואר ראשון בהנדסה. העניין הוא שממוצע מתחת ל-75 הוא מאוד בעייתי. לגבי שיפור קורסים מהתואר הראשון, ניתן לעשות זאת רק לפני שסוגרים את התואר, לכן אם כבר סגרת את התואר וקבלת אישור על סיום התואר או את הדיפלומה עצמה, לא ניתן לחזור ולשפר את הציונים בקורסים שכלולים בו כדי לשפר ממוצע, לא משנה היכן תרצה ללמוד הדבר בלתי אפשרי. אך למרות זאת, מכיוון שדברים יכולים תמיד להשתנות אני ממליצה לך לעשות בירור מקיף בנושא ממול כלל מוסדות הלימוד בתחומי ההנדסה בעזרתם של אנשי השירות של האתר. רק כדי שתהיה בטוח מהן האופציות שלך ללימודי התואר השני. צירפתי לך תיבת צור קשר לשם כך, השירות הוא בחינם בכל מקרה.