במדינתנו היפה ישנן כמה אופציות עבור סטודנטים המעוניינים ללמוד מקצוע הנדסי עם התמחות במים. אבל, העניין יכול להיות מעט מבלבל. ישנם מקומות כגון מכללת כנרת והטכניון המציעים את הלימודים הללו כהתמחות בתוך הקטגוריות של לימודי הנדסה אזרחית ואילו בסמי שמעון ואריאל כהתמחות בתוך הקטגוריות של לימודי הנדסת כימיה. איזה מן המסלולים עדיף? בנוסף, אני משאר שלמחלקה האזרחית יש את הגישה והקורסים המיוחדים שלה להתמחות במים וכך גם למחלקה הכימית אז לא קורה מצב שאם אני מעדיף אחד אני מפסיד את האחר? ולמה אין החלטיות בנוגע לנושא, האם זה הנדסה אזרחית או כימית?
בתודה, אילון
ש
שני יונגר
ההבדל בין הנדסה אזרחית והנדסה כימית עם התמחות במים
שלום אילון,
אתחיל מסוף דבריך להתחלה. לא ברור לי אזו החלטיות אתה מחפש, הנדסת מים כתת מסלול מהנדסה אזרחית היא מסלול שונה בתכלית מהנדסת מים כתת נושא של הנדסה כימית. האחד עוסק בכל התהליך הכימי של טיפול במים מסוגים שונים: התפלת מים, מי קולחין, שימושים שונים במים לצורכי תעשייה, קורוזיה וכו'. מהנדס הכימיה תפקידו לתכנן תהליכים כימיים מורכבים. כאשר לומדים מסלולים להנדסת מים כחלק מלימודי הנדסה אזרחית עוסקים בנושאים כגון: איכות הסביבה, תכנון מבנים ומתקנים להתפלת מים (לא מהפן הכימי אלא המבנה עצמו), תכנון של שיטות לניצול אנרגיית המים כאנרגיה ירוקה, הובלת מים וכו'. זו חשיבה וגישה שונה לחלוטין. עכשיו אתה צריך לחשוב מה תרצה לעשות לאחר הלימודים, כי התפקידים והעבודה בכל אחד מהמסלולים שונה לגמרי.