שלום, אני מאוד אוהב מכונות ורובוטיקה אך מנגד יש תחום שגם מעניין הנדסת תוכנה או מדעי המחשב אשמח אם תספרו לי קצת על התחומים ועל אפשרויות התעסוקה. ואיך השכר ואופי ההתקדמות בתפקידים ואשמח אם תוסיפו טבלאות שכר לכל אחד מהתחומים תודה מראש. ובמה עוסק מהנדס תוכנה ומכונות
ג
גבאי קסם
הנדסה בבן גוריון עם 3 יחידות בגרות במתמטיקה ואנגלית
אני רוצה להתקבל ללימודי הנדסה בבן גוריון ואני עם 3 יחידות אנגלית ומתמטיקה מה עליי לעשות?
ש
שני יונגר
מכינה ופסיכומטרי
שלום גבאי,
כדי להתקבל להנדסה בבן גוריון המלצתי אליך היא לפעול בדרך הבאה: 1. להירשם למכינה להנדסה. היא קצרה וממוקדת לצרכים של האוניברסיטה למועמדים ללימודי הנדסה. 2. פסיכומטרי- בדגש כמותי. הציון הכמותי הוא המשפיע בצורה מכרעת על האפשרות של להתקבל ללימודים. כי כך מחושב הסכם להנדסה בבן גוריון. אם כבר היה לך פסיכומטרי בציון טוב הייתי ממליצה לך אולי לשקול לימודים במסלול נתיב לאקדמיה, אך לא ציינת אם יש ברשותך ציון פסיכומטרי או לא.
אין לי אפשרות לצרף כך כל הרבה טבלאות שכר או הסברים נלווים לתגובה זו. אצרף לך טבלת שכר של מהנדסים מתחומים שונים שתתן לך מושג כללי לגבי ציפיות השכר, לפחות נכון להיום. לימודי רובוטיקה משתלבים כמעט בכל תחומי ההנדסה שאתה מכיר. שכן בהם עושים שילוב של מכניקה עם התחום ההנדסי. לפיכך המטרה היא ליצור מכשור מכני לטובת צרכי של העברת מתח חשמלי, כוח וחום לכל תחום עיסוק החל מתחומי התעשייה ועד לתחומי הרפואה השונים. ניתן ללמוד את המסלול כהתמחות גם מהנדסת חשמל גם ממכונות וגם כתחום עצמאי רב תחומי בהנדסה. לגבי הנדסת תוכנה ומדיע המחשב. העיסוק העיקרי של בוגרי מדעי המחשב הוא בתכנות וכתיבת תוכנה כאשר המהנדס עוסק או יכול לעסוק גם בתכנון, ניהול פרויקטים וארכיטקטורה של תוכנה. מכל התחומים אתה יכול למצוא עבודה במסגרת חברות הייטק או קליןטק וממכונות ניתן למצוא עבודות גם בתעשייה המסורתית או הצבאית. אופי ההתקדמות תלוי בך בכישוריך לניהול ולקידום שיבחנו על-ידי המעסיק העתידי שלך.