השאלה שלי היא כזאת. אני יוסף בן 22 סיימתי צבא כרגע ואני מתכנן ללמוד הנדסת חשמל/מכונות בבן גוריון/תל אביב. ואני לא בטוח אם הציונים שלי יספיקו לזה, להלן הציונים שלי :ממוצע 93, 4יח' מתמטיקה בציון סופי 85, אנגלית 5 יח'90 ציון סופי. 670 בפסיכומטרי. האם זה יספיק לי ללמוד הנדסת חשמל/מכונות? רצוי לציין שאין לי בגרות בפיזיקה!. עוד שאלה אחת קטנה היא, האם סטודנט להנדסה שסיים 4 שנות לימוד באוניברסיטה יכול ללכת לחו"ל (לונדון) ולעבוד שם כמהנדס במקצוע שהוא למד בארץ?.
ש
שני יונגר
סיכויי קבלה להנדסה ועבודה בחו"ל
שלום יוסף,
אם רק היית מציין כמה קבלת בפרק הכמותי בפסיכומטרי הייתי יכולה לומר לך בדיוק מה הסיכויים שלך להתקבל. אבל ממה שאני רואה פה הנדסת חשמל או מכונות בלי פיזיקה כנראה לא אפשרית עם הציונים שלך. לדעתי מה שהכי כדאי במקרה שלך היא מכינה להנדסה שבה תשפר את רמת המתמטיקה ל-5 יחידות ועוד 5 יחידות בפיזיקה. במקביל כדאי מאוד לעשות פסיכומטרי נוסף עם דגש על הפרק הכמותי בציון 140 ומעלה. לגבי עבודה בחו"ל בגמר הלימודים, בהחלט הדבר אפשרי, רבים עושים זאת. חשוב לשמור על ממוצעי ציונים גבוהים כדי להיות אטרקטיביים, אבל בהחלט אפשרי.
בפרק הכמותי קיבלתי 140 בדיוק.
כמה זמן יקח לי להשלים 5 יח' פיזיקה? והאם אני חייב!!! להשלים מ-4 יח' מתמט' ל-5??. נוסף לכך, יש תחרות בין המתמודדים? כדי להתקבל?
ש
שני יונגר
מה בדיוק תידרש לשפר
שלום יוסף,
באופן חד משמעי אתה חייב לשפר גם את הבגרות במתמטיקה לרמת 5 יחידות וגם ללמוד לבגרות בפיזיקה ברמת 5 יחידות ובשתי הבגרויות להוציא ציונים הגבוהים מ-80 כדי להתקבל להנדסת מכונות. כדי להתקבל להנדסת חשמל יהיה עליך לשפר גם את הפרק הכמותי בפסיכומטרי ל144 לפחות כולל שיפור הבגרויות. לכן המלצתי ואני עדיין ממליצה לך לבחור במכינה להנדסה, שבה לומדים בדיוק את המקצועות הבאים: מתמטיקה, פיזיקה ואנגלית (תלוי בציון הפרק באנגלית בפסיכומטרי).