התבלטות - הנדסת תעשייה וניהול, כלכלה וניהול או מדעי ההתנהגות?
התבלטות - הנדסת תעשייה וניהול, כלכלה וניהול או מדעי ההתנהגות?
דנה
1 תגובות
מתבלטת בין הנדסת תעשייה וניהול, כלכלה וניהול ומדעי ההתנהגות. שלושתם שונים אבל זה כי אני עדיין לא יודעת במה ארצה לעסוק. הבנתי שמדעי ההתנהגות פותח דלת לתחום משאבי האנוש- האם זה תחום שאוכל לעסוק בו גם לאחר תואר בכלכלה/ תעשייה וניהול? אני חושבת על תחומים כמו: משאבי אנוש, שיווק, פרסום, ניהול מוצר, ייעוץ ארגוני,עבודה בארגון, ייעול תהליכים.. עוד לא יודעת ממש. אשמח לתשובה בנושא בנוגע במה הכי כדאי לבחור.
ש
שני יונגר
הנדסת תעשייה וניהול או כלכלה ומדעי ההתנהגות
שלום דנה,
משני תחומי הלימוד תוכלי להגיע לעיסוק בתחומים שמעניינים אותך בגישות שונות כמובן. מתחום הכלכלה הגישה תהיה כלכלית יותר ומתחום התעשייה וניהול הגישה תהיה של רמת הארגון הייעול של תפוקות הארגון וכו'. שיווק ופרסום הם לרוב תחומים בפני עצמם שאינם קשורים לשני תחומי לימוד אלו ועדיף ללמוד לקראתם לימודי מנהל עסקים בהתמחות בשיווק ופרסום. לגבי כל אחד מהתחומים חשוב שתקראי ותביני מהם הנושאים הנלמדים ומה האפשרויות שמציע כל אחד מהם בעתיד מבחינת תעסוקה כאשר אני יותר נוטה לעודד אותך ללמוד הנדסת תעשייה וניהול על פני כלכלה שהשוק בו מוצף בעובדים ולכן השכר נמוך יותר פעמים רבות. לגבי תעשייה וניהול יש אפשרויות מגוונות של תפקידים ואם תצליחי בלימודים ללא ספק תצליחי גם בעבודה. אפשרות ללימודי המשך מתעשייה וניהול למשל הם לימודי הנדסת משאבי אנוש. שזה תחום המשלב כל כך הרבה מהתחומים שמנית פה ולכן נשמע לי כמו כיוון נהדר.