האם בהנדסת מכונות בהתמחות רפואה נוגעים בביולוגיה ואוטונומיה?
האם בהנדסת מכונות בהתמחות רפואה נוגעים בביולוגיה ואוטונומיה?
אלון
5 תגובות
היי, אני מעוניין לעסוק בעתיד בתחום של הנדסה רפואית/מכשור רפואי (תכנון ופיתוח של מוצר שייתן פתרון לבעיה רפואית).
המקצוע שהכי משקף את הרצונות שלי הוא הנדסה רפואית, שניתן ללמוד רק ברופין ואפקה. אמנם הבנתי שזה לא באמת נחשב לתואר איכותי בתחום.
בעקבות כך פניתי להנדסה ביו-רפואית. אמנם הבנתי שלא תמיד קל למצוא עבודה בתחום, בעיקר שאני לא מתעניין במסלול של תכנות ואלגוריתמיקה.
חברים המליצו לי ללמוד הנדסת מכונות בהתמחות של רפואה. השאלות שלי הן: א. מה ההבדל בין הנדסה ביו-רפואית בהתמחות ביומכניקה לעומת הנדסת מכונות בהתמחות רפואה? ב. האם בהנדסת מכונות בהתמחות רפואה נוגעים גם בביולוגיה, אוטונומיה וכו'
ש
שני יונגר
הנדסת מכונות בהתמחות ברפואה
שלום אלון,
א. הנדסה ביו רפואית עוסקת בתכנון של תרופות ומכשור רפואי, אבל יש בה פן מעולם הביולוגיה ומשם שמה. עם זאת, אלו לימודי הנדסה וטכנולוגיה והמטרה היא לגייס את הטכנולוגיה לפיתוח של תרופות ומוצרים רפואיים בכלל. כאשר אתה לומד הנדסת מכונות ומתמחה ברפואה, אז הידע שלך כמהנדס הוא במכשור, ברובוטיקה וכו' ולא בחומרים המרכיבים תרופה. כך למשל ניתן לפתח תותבות, מכשירים לשינוע תרופות, ציוד אורתופדי, ציוד לניתוחים מכל סוג שהוא בהתאם לצרכים של עולם הרפואה. ב. גם אם כן, אז ממש בנגיעה קלה, כי אחרי הכל אתה חייב להיות בעל עולם המושגים של פיזיולוגיה אנטומיה וביולוגיה. אבל המטרה האמיתית היא הנדסת המכונות ובזה ההתמקדות. חשוב על זה בעצמך, הרי אם אתה רוצה לפתח מוצר אותופדי למשל, עליך לדעת מהן העצמות המצריכות טיפול וכו' אתה חייב להכיר אותן וכן להבין כיצד תהליכים בגוף האדם מתרחשים כי כל אלו צריכים להילקח בחשבון כחלק מפיתוח המכשור הרפואי. יחד עם זאת אני לא מכירה תואר שכזה אלא תואר במכונות עם התמחות במכטרוניקה או מכיניקה בכלל וכן הנדסה רפואית שהיא מאוד דומה מבחינת הרכב התואר.
קודם כל, תודה רבה על ההתייחסות! שנית, שאלה אחת שנשארה לי פתוחה - האם יש עבודה בתחום לבעלי תואר ראשון ללא ניסיון? או שכדאי לחכות עם הביורפואה לתואר שני?
ש
שני יונגר
עבודה ללא ניסיון בביורפואה
שלום אלון,
אפשר למצוא עבודה גם עם התואר הראשון בלבד. אמנם אלו עבודות יחסית זוטרות, אך דרכן אפשר לצבור את הניסיון הנדרש לקידום בתחום. כמובן שהתחום מחייב המשך לימודים אן להתמחות במחקרים קליניים או לתואר שני רלוונטי לתחום הקידום אליו אתה שואף להגיע. זה לא בלתי אפשרי, אבל מחייב ניסיון כדי להגיע למקומות המעניינים באמת. לכן מה שתבחר לעשות, זכור כי בתחום הזה צריכים גם לימודי תואר שני כדי להצליח להתקדם הלאה בין תפקידים.
בברכה, שני
א
אלון
תואר שני בביורפואה
היי שני,
במידה ואכן אלך על לימודים של הנדסה ביו-רפואית, את יכולה להמליץ לי על אלו תארים כדאי ללמוד בתואר שני? (אין לי פשוט מושג איך זה עובד) - האם תואר נוסף בביורפואה כדי להתמקצע או מנהל עסקים בשביל ניהול?
בנוסף, אני שוקל כיוון של ללמוד תואר ראשון בהנדסת מכונות ולעבוד בחברה ביו-רפואית ולאחר מכן לעשות תואר שני בהנדסת ביו-רפואה. האם מסלול זה אפשרי? האם מומלץ?
בכללי, הכיוון שלי הוא לעבוד בחברה/סטרטאפ ביו-רפואי ולהתקדם עם הזמן לדרגות ניהול/לפתוח חברה עצמאית.
שוב תודה רבה על המענה המקצועי, אלון
ש
שני יונגר
קודם הנדסת מכונות ואז ביו-רפואה מסלול מעולה
שלום אלון,
כנראה שיהיה לך כדאי יותר ללמוד לתואר נוסף בביו-רפואה או בהנדסה כלשהי. לימודי ניהול הם מצוינים אבל בתחום שלך צריך קודם להעמיק את הנושא המקצועי ורק אחר כך לעבור ללימודי ניהול. המסלול של הנדסת מכונות ואז הנדסה ביו רפואית הוא מסלול מעולה. לך על זה! אני בטוחה שתצליח!