עד עכשיו הייתי נורא מקובעת על מקצוע הרפואה, אך עקב הרף הגבוה שהאוניברסיטאות מציבות כיום, די ויתרתי על זה , בנוסף לחוסר תגמול השכר , השעות ההזויות והעבודה המתישה שהרופאים בישראל חווים . לכן כשהתחלתי לחפש קצת יותר על מקצועות שיכולים לבסס אותי כלכלית בשנים הראשונות לאחר הלימודים עלה לי לראש ישר מקצוע ההנדסה. אך מכיוון שאני עדין מעוניינת בפן הרפואי וזה בהחלט מה שדחף אותי כל השנים, שמעתי על מקצוע ההנדסה הביו רפואית. אני אשמח לקבל חוות דעת על המקצוע הזה, האם יש ביקוש אליו בשוק העבודה , והאם באמת משתלם ללמוד אותו ?
תודה ! :)
ד
ד"ר ענת רטנובסקי
הנדסה רפואית
גל שלום, גילוי נאות - שמי ד"ר ענת רטנובסקי ואני ראש המחלקה להנדסה רפואית במכללת אפקה. ההנדסה רפואית או ההנדסה הביו רפואית היא הנדסה רב תחומית הכוללת בתוכה מגוון נושאים כגון: תכנון ופיתוח של מכשור רפואי מתקדם, עיבודי תמונות ואותות רפואיים, חיישנים רפואיים, הנדסה קלינית, הנדסת תאים ורקמות ועוד. באופן עקרוני המהנדס הרפואי והמהנדס הביו- רפואי עוסקים באותם התחומים המופרטים מעלה ומתמודדים על אותם משרות בתעשייה.
עד היום מכללת אפקה הכשירה ארבעה מחזורים של בוגרים אשר השתלבו כולם בתעשייה של הנדסה רפואית ומקבלים משובים מצוינים. שיהיה בהצלחה!