היי רציתי לשאול על תחום הנדסת תעשייה וניהול בעיקרון אני רשומה למכללת רופין להנדסת תעשייה וניהול ,ואני מאוד מתלבטת בנושא הזה כי שמעתי הרבה על יש הצפה של מהנדסים, שהמשכורות לא בשמיים, שיש צורך להלחם על תפקידים.. ועדיף לקבל ניסיון כבר מהשנה השלישית רביעית ומאוד חשוב לבחור את העבודה הראשונה שלך.. אני מאוד מפחדת לשים 4 שנים מהחיים{והמון כסף עם זה} ללימודים שהם לא פשוטים בכלל על משהו שבסוף אני לא יקבל את השכר שאני מצפה לו...או שיהיה לי מאוד קשה למצוא עבודה וגם רציתי לדעת איך התעשייה מסתכלת על בוגר של רופין...? תודה מראש :]
ש
שני יונגר
תעסוקה למהנדסי תעשייה וניהול
שלום הדר,
אינני יכולה להשיב על שאלתך האחרונה שבה את שואלת איך מתקבלים הבוגרים של רופין או כל מוסד לימודים אחר. אך אני כן מסכימה עם זה שכדאי מאוד למצוא עבודה כבר כסטודנטית כדי לסיים את התואר עם ניסיון מינימלי לפחות בעבודה. אמנם הנדסת תעשייה וניהול היא מסלול שבו מסיימים המון מהנדסים את התואר בכל שנה אך יש לא מעט עבודות המתאימות למהנדסים הללו (לא כולן כמהנדסים ממש) בתחומים השונים. העניין הוא שזקוקים לידע של מהנדס תעשייה וניהול כמעט בכל ארגון ייצרני או שאינו ייצרני. אם התחום מעניין אותך והתייעלות של תהליכים או של מקומות עבודה בכלל מעניינת אותך אז זה מסלול בשבילך כי התפקיד של מהנדס תעשיה וניהול הוא למעשה לייעל כל תהליך שהוא פוגש. אם בתפקיד ניהולי או אם כחלק מצוות של עובדים. לגבי השכר, מה שכתבת דיי נכון בסופו של דבר לעבודה הראשונה שמוצאים יש משקל גדול בכל האפשרויות שנפתחות לפניך לאחר מכן בעבודה. לכן ללא ספק כדאי מאוד לבחור את העבודה הראשונה בחברה מכובדת, במידת האפשר. אבל הכי חשוב להצליח ולהתמקד במציאת עבודה בתחום שמעניין אותך לעסוק בו. לדעתי זה חשוב יותר אפילו. בנוסף חשוב מאוד לשמור על ממוצע ציונים גבוה כי הוא מעיד על יכולותיך כמהנדסת ואם אפשר לעבוד במקביל ללימודי התואר כפי שכתבתי לך בהתחלת תשובתי זה בהחלט נהדר.