היכן כדאי ללמוד הנדסת תעשייה וניהול? אוניברסיטה או מכללה? כמה סכום אצטרך בערך ללימודים? אם צריך פסיכומטרי? קצת הסברים על אוניברסיטאות ומכללות שמלמדים על התחום
ש
שני יונגר
לימודי הנדסת תעשייה וניהול
שלום מונה,
היכן כדאי ללמוד לא אוכל לומר לך כמנהלת פורום כי אני מחויבת לניטרליות בין מוסדות הלימוד. אך אני כן אומר לך שהכי כדאי שתלמדי במוסד הלימודים שבו תרגישי שתקבלי את הידע ברמה הטובה ביותר ובדרך שהכי מתאימה לך. מבחינת עלות הלימודים, לימדוי תעשייה וניהול מתקיימים למיטב ידיעתי רק במוסדות הלימוד הציבוריים כך שעלותם לשנה היא בערך 10500 ש"ח (אלא אם את לומדת באוניברסיטה הפתוחה ושם החישוב שונה והוא לפי כמות נקודות לקורס וכו'). לכן עלות הלימודים הצפויה לך ללא נסיעות, כלכלה, שכר דירה וכו' היא 42,000 ש"ח. כי הלימודים נמשכים ארבע שנים. לגבי פסיכומטרי, בכל המסלולים שאינם באוניברסיטה הפתוחה צריכים פסיכומטרי ותעודת בגרות ראלית או מכינה להנדסה לחילופין. הלימודים הם לימודי בוקר ברוב המקרים במערכת לימודים מלאה, כלומר לפחות 4 ימי לימוד מלאים בשבוע וכוללת את נושאי הלימוד הבאים בין היתר: ניתוח מערכות, תכנות, כלכלה הנדסית, פיזיקה, אלגברה ליניארית, כלכלה, ניהול מכירות ושיווק, תמחיר, תהליכי חום וזרימה, שרטוט, מימון, תמחיר וחשבונאות, אופטימיזציה, מערכות מידע תעשייתיות, תורת הארגון, חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, אבטחת איכות, אלקטרוניקה והנדסת חשמל, הנדסת שיטות, חומרים הנדסיים ותהליכי ייצור ועוד. פרטים נוספים על הלימודים תוכלי לקרוא בקישור בתחתית התשובה שלי.