אני בת 31 עד כה עסקתי במדעי החברה והרוח ואני פתאום מפחדת למצוא עצמי ללא מקצוע בגיל מאוחר. חשבתי ללמוד לימודי הנדסת חשמל/מחשבים. מאחר ואין לי את נתוני הפתיחה המבוקשים (פיזיקה מתמטיקה) רציתי לדעת מה הסיכויים לעבור נניח משנה א' - לאחר שאסיים בציונים טובים - במכללה עם מכינה לעבור לאחר מכן לאוניברסיטה? מה הסיכוי להצליח? איזה מכללות מומלץ? והאם כשאסיים לימודים באמצע שנות השלושים מה הסיכויים שלי מצוא עבודה בתחום?
ש
שני יונגר
מדוע דווקא הנדסת חשמל?
שלום איילה,
אתחיל מהסוף להתחלה. יש קושי מאוד גדול בתחומי הייטק כגון הנדסת חשמל בגילאים "מאוחרים" כלומר הקריירה של רבים בתחום מסתיימת באמצע שנות הארבעים לחייהם כך שהתחלה שלה בגיל 30+ יכולה להיות מאוד בעייתית. לא ממש ברור לי למה כוונתך כשאת כותבת שעסקת עד היום במדעי הרוח והחברה ומדוע שאלו לא יהיו המקצוע שלך גם בעתיד. בנוסף, לא ברור לי למה בחרת דווקא בלימודי הנדסת חשמל, מה הסיבה מה המטרה שלך ומה את רוצה לעשות. אם לצורך העניין נשים הכל בצד ופשוט אתן לך לחשוב אם היית יכולה לבחור היום מה ללמוד ומה לעשות הלאה ללא מכשולים בדרך, במה היית בוחרת? אני לא אומרת לך לא ללמוד הנדסת חשמל, אלא רוצה להבין מה המטרה שלך בלימודים, האם ברור לך שזה המקצוע בשבילך?