שלום, יש לי ציון פסיכומטרי 639 (דגש כמותי) אבל קיבלתי 82 בציון הגלם של האנגלית כך שאני לא עובר את הרף של בן גוריון. השאלה שלי היא כזאת, האם להשקיע ולעשות פסיכומטרי חוזר על מנת להצליח להתקבל לבן גוריון או להירשם לסמי שמעון ולעשות את התואר ראשון שלי שם? אני עושה מתמטיקה 5 עם ציון של 93, פיזיקה 5 עם ציון של 98 והנדסת תוכנה 10 עם סופי של 99 (אני כיתה י'ב אז ככה שבמתמטיקה ופיזיקה הציון עדיין לא סופי)
ש
שני יונגר
ציון האנגלית בפסיכומטרי- אין צורך בפסיכומטרי חוזר
שלום אביתר,
ממש ממש לא. תוכל לעשות בחינת אמי"ר בלבד בה תדאג לקבל את הציון הדרוש לכניסה לבן גוריון. ציון זה יחליף את ציון הפרק באנגלית בפסיכומטרי שלך. ממש אין צורך לחזור על הבחינה כולה לשם כך. זאת כמובן בתנאי שכל שאר הציונים שלך מספקים ללימודים בבן גוריון. עוד נקודה בגללה כדאי שתשקיע ככל שתוכל עכשיו בלימודים לבחינת אמי"ר. כל קורס אנגלית שתתבקש ללמוד במהלך התואר לא רק שיכביד ויעמיס עליך את הלימודים במהלך השבוע אלא גם עלותו מתווספת לעלות הלימודים השנתית. מחיר כל קורס יכול להגיע ל2000 ש"ח ככל שהציון שלך נמוך יותר כך כמות קורסי האנגלית שתידרש ללמוד גדולה יותר. נקודה נוספת למחשבה על הנושא, נכון להיום אנגלית היא דרישה כמעט מינימלית ממועמדים לעבודה. ללא אנגלית טובה יסגרו בפניך דלתות מעסיקים רבות בעתיד. ולכן דאג ללא קשר לקורסי האנגלית בתואר לשפר משמעותית את רמת האנגלית שלך כדי שתוכל להיכנס לשוק העבודה ברגל ימין.