1.עד כמה זה כדאי? 2.האם בתור אחד שקצת התקשה בלימודי הנדסאים יש לי סיכוי להשלמה לתואר? 3. אני נשוי ובעז"ה מצפה לילד, האם זה ראלי לא לעבוד 3 שנים בשביל ההשלמה הזו ולחיות בצמצום מטורף?
ש
שני יונגר
האם כדאי ללמוד להשלמה מהנדסאי למהנדס
שלום רון,
1. כדאי היא שאלה שאתה יכול וצריך לשאול את עצמך. אני לא יודעת במה אתה עוסק היום מה למדת בלימודי ההנדסאי ומהן השאיפות שלך בעבודה ובקריירה בכלל. התשובה טמונה רק שם. הרבה ממשיכים ללימודי מהנדס כדי לשפר שכר, לשפר את התפקיד או את מקום העבודה. ולכן אם אסתכל על הבחירות וההחלטות שלהם ככל הנראה לפי התוכניות שלהם בחיים זה כדאי. זה ממש לא אומר משהו עליך ועל ההחלטות שלך, לפחות כרגע. 2. השאלה היא מה היה לך קשה בלימודים. כי לימודי הנדסאים שונים בתכלית מלימודי מהנדס. ההנדסה עוסקת המון המון בתיאוריה וממש מעט בפרקטיקה. את הפרקטיקה לומדים בעבודה בשטח. ההשלמה אינה קלה והיא מצריכה יכולת לעמוד ברמת הלימודים של הנדסה. כמובן שבחלק מהתחומים הרמה גבוהה יותר מבאחרים. מאוד תלוי איזה תחום. יש גם תחומים שבהם כהנדסאי אתה יכול לעשות יופי של קריירה ובחלקם עדיף להמשיך להנדסה. לא כתבת מה למדת אז אני לא יכולה להשיב על כך. 3. אין סיבה לא לעבוד במקביל להשלמה לתואר בהנדסה. יש מסלולי השלמה שמיועדים לסטודנטים עובדים. אבל ללא ספק הכל הופך מורכב יותר כשאר יש ילדים בתמונה. אם קשה לך לקבל את ההחלטה בעניין כרגע לפני הולדת הילד אני מציעה שתדחה את ההחלטה לאחרי הולדתו. קשה להבין במה מדובר (במיוחד בילד הראשון) ולכן כרגע לפחות אין לי דרך לשקף לך למה לצפות, במיוחד שילדים מביאים איתם קשיים למשפחה ולזוגיות בכל מקרה. אז אם העניין מקשה עליך ומכביד עליך כרגע, עוד כמה חודשים התמונה תתבהר. אשמח לשמוע ממך לגבי כל הנושאים שבהם ציינתי שחסר לי מידע כדי שאוכל להשיב לך בצורה מלאה.