שלום, תעודת הבגרות שלי היא מתחת ל70 ואני צריך לעשות גם מכינה גם פסיכומטרי.. עכשיו אני די חושב ללכת הנדסה כי אני מאוד מעוניין להיות בעבודה השוטפת של תפעול המפעל או קו עובדים או מחלקה או ניהול מחסן... את האמת אני לא בחור של 5 יחידות פיזיקה ומתמתיקה.. אני בעבודתי במחלקה עם המון לחץ ואני רואה איך אפשר לעבוד בצורה יעילה וזריזה יותר אך בגלל היותי עובד מכונה אין לי קול.. לכן אני רוצה ללמוד הנדסה כי אני חושב שאני מתבזבז וזמני ללמוד הגיע אני בן 24... עכשיו רציתי לשאול אם עדיף לי ללמוד הנדסאי גם בגלל שאני לא חרשן במילים של היום ולא מסוגל לשבת כל כך הרבה שעות ללמוד.. או שעדיף לעשות ישר תואר בתעשיה וניהול ולנסות את מזלי. הייתי רוצה להיות איש תפ"י או כמו שציינתי מקודם מנהל מחלקה בקפוף למנהל מפעל או ניהול מחסן וכדומה מה אתם מייעצים לי
ג
גב' רגינה נגרין
הנדסאי או מהנדס
עומרי שלום,
לימודי תואר ראשון תמיד עדיפים על לימודי תעודה.
אך לא כל אחד יכול ורוצה להיות מהנדס. אם אתה מעיד על עצמך שאתה לא בחור של 5 יחידות מתמטיקה ופיסיקה, ואתה לא חרשן, הסיכוי שלך להצליח בלימודי הנדסה לא גבוהים. לימודי הנדסה הינם לימודים תובעניים הדורשים השקעה מרובה, מעבר לכך בשנה- שנתיים הראשונות הדגשים בלימודי הנדסה הם על פיסיקה ומתמטיקה ברמות הגבוהות ביותר, כך ש-5 יח' במתמטיקה ופיסיקה נראים משחק ילדים על ידם. כך שאתה חייב להגיע להחלטה עם עצמך, האם אתה מעוניין בחיים "קלים" אזי כדאי שתלך ללמוד הנדסאים. אך אם אתה מעוניין בידע מקצועי, קידום במקום העבודה, שכר גבוה, ואתה מוכן להשקעה רבה כדאי שתבדוק את היכולת שלך להתקבל להנדסה (כמובן שתידרש בשיפור משמעותי של הבגרות שלך ופסיכומטרי),
בהצלחה.
ס
סתם אורח
אל תעצל!!!
אם אתה רוצה ללמוד הנדסה, למד הנדסה. אמנם לא כולם מתאימים להנדסה, אך כפי שאומרים, אם רוצים אין זו אגדה. זה שהציונים שלך בבגרות לא מספקים, לא אומר שלא תצליח. אני מאמין שעכשיו אתה יותר בוגר (מאשר שהיית בתיכון) ומבין את הצורך בהשכלה גבוהה. ישנן לא מעט מכללות שלא דורשות בחינה פסיכומטרית, כך שמה שנותר לך הוא לעשות מכינה. תדע רק שגם כהנדסאי תוכל לעבוד בתפ"י ועם הזמן (אמנם לך יהיה קשה יותר)תוכל גם להתקדם בשכר ו/או לנהל מחלקה. תואר ראשון יפתח בפניך יותר דלתות!!! בהצלחה