היי, לאחרונה אני מתעניינת במקצועות ההנדסה אבל לא ממש מבינה את ההבדלים בפועל (אף על פי שיש מידע רב בנושא). אני מחפשת מקצוע הנדסי שיהיה קשור בתכנון ופיתוח מוצר, התעסקות טכנולוגית ואם יש גם שילוב הומני בתכנית הלימודים ובעשייה אחרי כן. האם יש תחום כזה בהנדסה שיכול לדבר אלי? תודה מראש :)
ש
שני יונגר
הנדסה תכנון ופיתוח מוצרים
שלום נופר,
עקרונית לימודי הנדסה פחות עוסקים בעניינים הומניים ומתמקדים כמעט ורק בפן הראלי. למעשה פיתוח של מוצרים תמצאי כמעט בכל ההנדסיות למשל:אלקטרוניקה מפתחים רכיבים אלקטרוניים למטרות שונות, בבניין עוסקים בבנייה חדשה, בביוטכנולוגיה או בין רפואה מפתחים מוצרים לשימושים רפואיים וכו. אולי את בכלל צריכה לשקול ללמוד עיצוב תעשייתי בו עוסקים בשימושיות של המוצר מבחינת המבנה שלו כאשר המשתמש הוא בראש מעייניו של המעצב או שבכלל עליך לשקול ללמוד הנדסת אנוש שקשורה לתחום אליה מגיעים מלימודי הנדסת תעשייה וניהול. בהנדסת תעשייה וניהול יש הכי הרבה עבודה פוטנציאלית עם אנשים כך שהיא הכי הומנית לצורך העניין. אני מצליחה לתת לך תשובה? או לפחות כיוון מחשבה? אם לא תקני אותי ונתקדם.
בברכה, שני
נ
נופר
תגובה
האמת שאת בהחלט קלעת בהצעותייך. אני ביררתי קצת על עיצוב תעשייתי אך בשל הקושי למצוא עבודה לאחר מכן ירדתי מהעניין. גם הנדסת אנוש מאוד נראה לי, אך ראיתי שאין בזה תואר ספציפי או משהו ממשי אלא לימודי תעודה כלשהם? חשוב לי לציין שמאוד חשוב לי היוקרה וההשתלבות לאחר מכן בשוק (מניחה שלכולם), אבל זה משהו שנראה הכרחי בעיניי לבחירת המקצוע שלי לחיים. למען האמת שבהתחלה רציתי לפנות לכיוון העבודה סוציאלית אך בדיוק בגלל המצב בשוק החלטתי לוותר ולחפש לעצמי מקצוע בתחום קצת שונה (התחום הטכנולוגי שגם אליו אני מתחברת). האם את יודעת לפרט לי קצת על הנדסת אלקטרוניקה? זה נראה לי מעניין... תודה רבה על כל המידע, את עוזרת לי מאוד!
ש
שני יונגר
הנדסת אשנו והנדסת אלקטרוניקה
שלום נופר,
אני מאוד מעריכה אדם שאומר שחשובה לו היוקרה של הלימודים, זו נקודה מאוד חשובה למחשבה כאשר מחליטים מה ללמוד ואיפה ללמוד. הנדסת אנוש נלמד בישראל כחלק מתואר שני בלימודי הנדסת תעשייה וניהול. אפשר ללמוד אותה גם לצורך תעודה, אבל אפשרי בהחלט גם כלימודים לתואר אקדמי באוניברסיטאות בארץ. לכן אם את לא שוללת ללמוד לתואר ראשון ושני בהנדסת תעשייה וניהול זו עדיין יכולה להיות אופציה עבורך. לגבי הנדסת אלקטרוניקה. היא למעשה ענף בתוך הנדסת חשמל שבה מתעסקים בכל הנוגע לפיתוח ותכנון של רכיבים אלקטרוניים. הלימודים נחשבים מאוד מאוד קשים אפילו בהשוואה להנדסאות אחרות, אני חייבת לציין זאת לפנייך ועם זאת יש חובה לסיים בציון ממוצע גבוה יחסית את הלימודים כדי למצוא עבודה ממש טובה בתחום. אבל ללא ספק התואר יוקרתי מאוד והשכר של הבוגרים בהתאם גבוה מאוד. אחרי 2-3 ניסיון תוכלי להגיע לרמות שכר של למעלה מ-20000 ש"ח בחודש. אם יש לך ראש ראלי חריף זה יכול להיות נהדר עבורך. וחשוב שלאורך כל הדרך תתנדבי ותעשי דברי בשביל הנפש, כי אצלך זה כל כך חשוב, כדי שתמשיכי להגיש שאת מגשימה את עצמך. זכרי זאת ואל תזניחי את הצד הרגישי שבך. כי לצערי בהנדסה יש מקום כמעט ורק למספרים. צירפתי לך מאמר על הנדסת אלקטרוניקה לעיונך.