היי, אני הנדסאי אלקטרוניקה ומחשבים רוב הלימודים שלי התעסקתי בתוכנה ואני מאוד אוהב תוכנה כמו עוד שפה בשבילי. הבעיה שיש לי 3 יחידות מתמטיקה אף פעם לא אהבתי מתמטיקה לא התחברתי לכן לא השקעתי. האם אני יכול להשתלב בלימודי תוכנה עם רמה כל כך נמוכה? (בהנדסאי הייתה מתמטיקה שאיתה לא הייתה לי בעיה) ועוד שאלה האם מכללת כנרת יכולה לתת לי את הכלים להשתלב עם התחום בתעשייה?
ש
שני יונגר
השלמה לתואר ראשון בהנדסה
שלום אלכס,
על השאלה האחרונה ששאלת אני לא יכולה להשיב בשמה של המכללה. אני מציעה שתפנה את השאלה הזו אליהם. לגבי המתמטיקה, אם אתה רוצה ללמוד במסגרת אקדמית, אז חסרה לך המתמטיקה ואולי גם מעבר לכך אם אתה מעוניין להתחיל ללמוד מההתחלה תוכנה. אבל אם לא ואתה מעוניין ללמוד במסלולים להשלמה מתעודת הנדסאי למהנדס אז תוכל בחלק ממסגרות הלימוד ועם הציונים המתאימים להתקבל ללימודי ההשלמה ולרכוש תואר ראשון בהנדסה. אני מניחה שאם תרצה ללמוד הנדסת תוכנה ייתכן ותידרש להשלמות. אני מציעה שתפנה ישירות למכללות המציעות לימודי השלמה שכאלו כגון: מכללת כנרת, רשת מכללות אורט, מכללת HIT, שנקר וכו'. ותראם אם אתה עומדת בכלל בתנאי הקבלה שהם מציעים. אשמח אם תחזור אלי אם משהו יהיה לא ברור או שתקבל תשובות שלא תבין עד הסוף את המשמעות שלהן. את השאלה ששאלת אותי לגבי השילוב בתעשייה אני מציעה שתפנה לכל אחד ממוסדות הלימוד בהם תברר לגבי מסלול ההשלמות. זו בהחלט שאלה חשובה ולגיטימית.