שלום, אני לומד הנדסאי תוכנה בבית הספר להנדסאים בקריית הטכניון שנה ראשונה, רציתי לדעת אם ברגע שאני אסיים את לימודיי אחרי 3 שנים, אני אוכל להתקבל ללימודי הנדסת תוכנה בטכניון, וזמן הלימודים יהיה שנתיים וחצי במקום 4 שנים בגלל היותי הנדסאי תוכנה. אם אתם יודעים בלי קשר מהם התנאים בשביל להתקבל להנדסת תוכנה בטכניון זה יהיה גם טוב. תודה רבה!
ש
שני יונגר
כל מקרה לגופו
שלום ליאב,
בקישור שצירפתי לך בתחתית התשובה שלי תוכל לקרוא על תנאי הקבלה וכן על התנאים של מעבר שלהנדסאים ללימודי השלמה לתואר ראשון בהנדסה. הנתון שמעניין אותך הוא שניתן לקבל פטור המשתווה לכל היותר לסמסטר וחצי מהתואר כולו. כך שבעיקרון לימודי ההשלמה אמורים לארוך שנתיים וחצי עבורך. יחד עם זאת, אם אני מבינה נכון את הדברים, הטכניון אינו מאפשר מסלול השלמות שכזה לתואר ראשון בהנדסה, אלא לתארים בתחומים אחרים הומניים כמו: מדע המדינה ומזה"ת, משפטים, שירותי אנוש, אתיקה,כלכלה ומנהל עסקים, סוציולוגיה- פסיכולוגיה. הם כן נותנים עדיפות לציוני ההנדסאים בתנאי הקבלה אליהם במקדם של 1.20 כך שהציון הממוצע שלך בלימודי ההנדסאי מאוד משפיע כאן. כדאי מאוד אם כך שתפנה לייעוץ לימודים, אפילו טלפוני של הטכניון ותבדוק מהן האפשרויות שלך. היכולת שלי לתת לך ממש מידע מלא כאן במעמד הפורום מאוד מוגבלת ולכן עדיף במקרה כמו שלך לקבל תשובה פורמלית של מוסד הלימודים.