שלום רציתי לדעת מה הם לימודי ההנדסה המשתלמים ביותר ללמוד בגילי? ממה שקראתי הבנתי שבהנדסת בניין אפשר להתפתח ותמיד יש עבודה, ושלאחר שצוברים ניסיון ושורדים את המשכורת הנמוכה בשנתיים הראשונות אפשר להגיע למשכורות העתק שלא היו מביישות הייטק (שלא לדבר על עצמאיים). ואפשר גם להיות רלוונטי בעתיד עם תואר שני כמו בנייה ירוקה או חקלאית. האם זו ההנדסה הטובה ביותר? הייתי שמח ללמוד תיכנות, אבל עד שאסיים כבר אחשב זקן להייטק.
עוד שאלה, הבנתי שבגיל 30 אין צורך בפסיכומטרי, האם עדיף לחכות (אני בן 28 וחצי בואו נאמר) לגיל 30 ולחסוך את הזמן והכסף על הפסיכומטרי (אני ממילא צריך לעשות מכינה)?
תודה רבה על התשובות!!
ש
שני יונגר
באיזו הנדסה לבחור
שלום דרור,
ההנדסה שאני הכי פחות ממליצה עליה למי שעתיד לסיים את לימודי אחרי גיל 30 היא תכנות. לא כי אני חושבת שאין לך סיכוי, אלא כי אני מכירה את הסטטיסטיקה של ממוצע גילאי העובדים בתחום והוא מאוד נמוך. אז בתחום שבו רבים מאוד פורשים לקראת גיל 40 אולי כדאי לשקול מסלול אחר. לגבי הנדסת בניין אני בהחלט מסכימה, כמובן שכל זמן שהתחום גם מעניין אותך, אחרת חבל על ההשקעה. צריכים לאהוב את מה שלומדים. הנדסה נוספת שגם כן נחשבת הנדסה שבה מתחילים יחסית נמוך ואפשר לייצר בה קריירה ארוכה ורבת שנים ומשכורות גבוהות בטווח הארוך היא הנדסת מכונות. שוב אם התחום מדבר אליך. ישנן גם הנדסאות אשר אינן מגיעות לרמות השכר הגבוהות בהרבה מקרים. שוב אני מאוד רוצה להיזהר בדברים שלי, כי יש שמגיעים ועושים דברים מאוד יפים ומשתכרים מאוד יפה בתחומים הללו. כמו כן בגיל 33 יש חשיבות גדולה למה שעשית עד אותו גיל בקריירה שלך. לכן, אם יש תחום הנדסי ספציפי שמעניין אותך לעסוק בו בדוק את מצב השוק בו והשכר וקח בחשבון שקשה לנבא מה יהי מצב השוק ואפשרויות התעסוקה בטווח זמן של יותר מ-4 שנים מראש. לכן לך ללמוד הנדסה שאתה באמת מתחבר לתחום העיסוק בה כדאי שתהנה מהדרך וגם מהעבודה לאחר מכן.