שלום, אני מתעניין לגבי לימודי הנדסת תעשייה וניהול לתואר ראשון במגוון מוסדות לימוד. יש לי שלוש שאלות: 1. אילו אופציות תעסוקה נפתחות בפני בוגר התואר? 2. האם בחירת אחת מההתמחויות בתואר פוסלת עבודות אחרות שעוסקות בהתמחויות השונות? והאם ניתן להרחיב את הידע החסר? 3. מה ההמשך לאחר סיום התואר? האם יש תואר שני שניתן לעשות? אם כן, מהוא? תודה על המענה.
ש
שני יונגר
מה עושים עם הנדסת תעשייה וניהול?
שלום טל,
1. אופציות התעסוקה דיי רבות אך גם תלויות בסוג ההתמחות שתבחר בלימודים למשל: עבודות ותפקידים בניהול הייצור, או עבודות בתפקידים מתחום התייעלות הארגון (לא כמו בייעוץ ארגוני) התייעלות מבחינת תהליכים כגון תהליכי ייצור, שינוע ותפעול בכלל משופרים. יש העוסקים בכלל תחומים של לוגיסטיקה בארגונים גדולים. יש העוסקים בכל הנוגע למערכות מידע, ניהול של פרויקטים אדירי מימדים שבהם זקוקים לאדם שיודע לנהל פרויקט, בכלת תחום ועוד. שוב הכל תלוי בהתמחות שתבחר וביכולות שלך. 2. לא חובה, תמיד אפשר ללמוד להרחיב אופקים ולשנות כיוון בתוך התחום או מחוצה לו. 3. קיים תואר שני בתעשייה וניהול ובו התמחויות שלא בהכרח קיימות בתואר הראשון. הבחירה בתואר השני צריכה להיות על סמך ניסיון והתנסות. אם לא ממשיכים ישירות מהתואר הראשון במסלול למצטיינים למשל, אז תואר שני מטרתו בעיני מקצועית בלבד לשכלל ידע, להעלות שכר או להתמקצע בתחום חדש. לכן אני לא אומרת לך מהו התואר השני שכדאי ללמוד או שאפשר ללמוד, כי האפשרויות נעות החל מלימודי תואר שני בתעשייה וניהול ועד להוראה ורפואה אפילו. אין גבול כמעט לאפשרויות.