שלום, אני בוגרת תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול מגמת מערכות מידע. אני מתלבטת איזה תואר שני ללמוד כך שבעתיד אוכל להתקדם בסולם הקריירה. האם לבחור במנהל העסקים או הנדסת תעשייה וניהול. אני מתחברת לשני התחומים. אך מה יותר דרוש בשוק העבודה? מה הבדל המשמעותי בין התארים האלה? באיזה תואר שווה להשקיע? בשלב של היום אני מעוניינת לעבוד בעבודה עם שכר גבוה ולא להישאר באקדמיה. יש לציין שתואר בהנדסת תעו"נ הינו תואר עם תזה, לאומת מנהל העסקים(אפשר ללא תזה). תודה מראש, ליבי
מ
מיטל
בחירת מסלול לימודים
שלום ליבי לימודים במסלול עם תיזה מאפשרים המשך לימודים לתואר שלישי, ועבודה באקדמיה ובמחקר. קיימים הבדלים בין 2 המסלולים שציינת, תואר שני בהנדסת תעשיה וניהול - קיים שילוב בין לימודי ניהול, ולימודי הנדסה. מסלול הלימודים מכשיר אותך להיות מהנדס האחראי על פיתוח וייעול מערכות שונות, תוך כדי הגדרת מטרות המערכת, שלבי הייצור ונקודות בעיתיות. בתואר שני במנהל עסקים מכשירים אותך להיות מנהלת, לנהל עסק עצמאי או להפוך למנהל בכיר בחברה גדולה וכו'. אין ספק כי לימודי תואר שני, בכל תחום ובוודאי בתחומי ההנדסה, יעניק לך יתרון גדול בשוק העבודה הפרטי. בוגרי תואר שני גם במנהל עסקים וגם בהנדסה יכולים להשתלב במשרות בכירות במגזר הפרטי ובמגזר הציבורי, כמהנדסים או מנהלים בתחום התמחותם. ניתן לפנות לאתר לייעוץ חינם בברכה, מיטל
ל
ליבי
עבור מיטל:
מיטל שלום, תודה לך על תשובתך המהירה!
במידה ואבחר ללמוד תואר שני במחלקת תעו"נ במגמת ניהול תעשייתי (ללא תזה), שהוא תואר M.Sс יתן לי יתרון בבניית קריירה לאומת תואר שני במחלקת מנהל העסקים שהוא MBA
תואר MBA הוא מאוד פופולרי, כולם הולכים ללמוד אותו. לפי דעתי, אם אלמד תואר שני המשלב גם ההנדסה וגם ניהול אז זה יתן לי יתרון משמעותי מאשר אם אבחר ללמוד תואר MBA. האם זה נכון?
תודה מראש, ליבי
ס
סתם אורח
ליבי, והיא בליבי(-:
ליבי, במקרה הנני מהנדס תעו"נ ללא התמחות, ובאוקטובר הקרוב אתחיל את לימודי התואר השני במנהל עסקים (במסגרת "תוכנית מנהלים") וזאת רק מצורך של הרחבת הידע האישי.
אספר לך סוד קטנטן, למרות שמטבענו אנו שואפים לטוב ביותר,מהנדס לא חייב לעשות תואר שני{ זה גם תלוי מאד היכן תעבדי בעתיד, ישנם מקומות שהתואר השני לא משפיע כלל , ולעומת זאת ישנם ארגונים (בד"כ ממשלתיים ) שהתואר השני ישנה בין השאר את דירוג השכר שלך) .
ליבי, אני מבטיח לך שאם תהיי מקצועית בעבודתך, גם תוכלי להתקדם בסולם הדרגות ויחד עם זאת גם בשכר.
בוגר מהמחזור שלי "בסה"כ" סיים הנדסה כימית (אין לו תואר שני!!!) משמש כיום כמנכ"ל מפעל ברמת חובב.
ליבי, אם את רוצה קריירה במחקר/אקדמיה לכי ללמוד תואר שני בהנדסת תעו"נ.
שוב השאלה היא היכן את רוצה לעבוד בעתיד?
נ.ב: לדעתי ומניסיוני האישי, ניסיון מקצועי שווה יותר מקיר מלא דיפלומות.
שיהיה בהצלחה(-:
מ
מיטל ווארפול
MBA או MSC
שלום ליבי, תואר MBA - לדוגמא מוסמך במנהל עסקים הוא נפוץ יותר. מטרת התכנית: להכשיר אותך למלא תפקידי ניהול תוך הקניית כלים שונים כמו דרכי חשיבה, שיטות ניתוח, הרגלי עבודה ומחקר, עקרונות יישום שפותחו בתחום מדעי החברה המתימטיקה והניהול וכו'.
לעומת זאת, תואר MSC מוסמך במדעי הניהול, מסלול הכולל לימודי חשבונאות, משאבי אנוש,ופחות קורסים במנהל עסקים...... כדי לבחון איזה תואר פופולארי יותר כדאי לבדוק מול ארגונים שאת מעוניינת להשתלב בהם בעתיד. שימי לב כי מסלול הלימודים במדעי הניהול מחייב אותך בתזה בשונה ממנהל עסקים ברוב המוסדות. אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה, מיטל
ס
סתם אורח
דעתי האישית
היי ליבי. השאלה היא מה היא מטרתך לבסוף? אם ברצונך להשתלב לאחר הלימודים באקדמיה או להמשיך לתואר שלישי או לעסוק במחקר, הייתי ממליץ לך ללמוד תואר שני בהנדסת תעו"נ. במידה וכל אשר צויין קודם אינם המניעים שלך, למדי מנהל עסקים.
נ.ב: תואר שני, לא בהכרח יגרום לך להתקדם בסולם הקריירה, אלא המקצועיות!!!
ל
ליבי
עבור: סתם אורח :-)
שלום, תודה על תגובתך, רציתי לדעת מה דעתך על "המשך מחשבותיי" בהודעה "עבור מיטל" (הנמצאת מטה). אשמח לקבל את המלצותך, תודה מראש, ליבי