היי אני כרגע סטודנט להנדסת תוכנה שנה א לאחרונה שמעתי שלמעשה בהייטק יש גל פיטורים מסוים כאשר רוב האוכלוסייה היא בין הגילאים 26-35 לאחר מכן מפטרים מהנדסים אלו בהחלפתם במהנדסים צעירים יותר האם זו עבודה יציבה לאורך שנים ?
ש
שני יונגר
קריירה בענף ההייטק
שלום אפיק,
כך הם הדברים בענף הזה. יש גלי גיוס וגלי פיטורין, פשוט כי התעסוקה ברוב המקרים היא על-פי פרויקטים ועל פי הצלחה במכירות בפיתוח וכו' של המוצרים הטכנולוגיים. כמו כן תנודות בשוק העולמי מאוד משפיעות על המצב של הענף. ובכלל אם אתה שואל אותי אין כיום כמעט בכלל תחומי עיסוק יציבים ובטוחים ששוק העבודה בישראל מציע ולכן אני מפצירה כל מי שפונה אלי דרך הפורום שיעשה תמיד את המקסימום שלו. כי בשוק עבודה שכזה אין מקום למי שהוא לא הכי טוב בתחומו, לצערי. לגבי ההייטק כענף בכלל, ממוצע הגילאים בו נמוך יחסית, פשוט כי הגיל בו נפלטים מהמערכת הוא יחסית צעיר ולכן מי שבוחר במסלול הזה צריך לקחת בחשבון שקיים הסיכוי שבסביבות גיל 40 הוא ישנה מסלול בחיים. מצד שני התגמול הכספי לאורך שנות העבודה בענף הוא כזה המפצה על קריירה הקצרה יחסית. בסופו של דבר, אם אתה אוהבת את תחום העיסוק שלך, כל אלו לא צריכים להדאיג אותך. הענף פשוט מלא באנשים שבחרו בו רק בגלל הכסף, לאורך זמן הם נשחקים הרבה יותר מאלו שעושים את עבודתם מכל הלב. לפיכך, כמו שאני תמיד אומרת לך עם הנטייה הטבעית שלך עם הלב שלך ועשה רק מה שיעשה לך טוב וכיף לקום בבוקר לעבודה.