שלום לכולם, אני שוקל איזה תחום ללמוד לתואר הראשון, ותחום הנדסת הביו רפואה נשמע לי ממש מושך, אבל יש לי כמה שאלות. איך הביקוש למקצוע אחרי הלימודים? בארץ ובארצות הברית אם מישהו יודע? מעבר לזה, איך השכר משתווה לזה של מהנדסים בתחומים אחרים (מכונות וכו׳)? שוב אם מישהו יודע לגבי ארצות הברית- גם רלוונטי. האם זה נחשב תחום בהתפתחות בשנים האחרונות או להפך?
ועוד משהו- קראתי באיזשהו אתר אמריקאי משהו לגבי זה שלאנשים אין יותר מ-10 שנים ניסיון במקצוע (??) ושאחרי 20 שנים במקצוע קשה למצוא עבודה- מישהו יודע על מה מדובר או שזה סתם?
תודה לעונים.
ש
שני יונגר
הנדסה ביו רפואית
שלום דביר,
אני פחות מכירה את הביקושים בארה"ב אבל יכולה לומר לך שמדובר בתחום שמתאים למי שנהנה ממחקר ומאוי העבודה של החוקר. מכיוון שמדובר בפיתוחים הנדסיים תומכי רפואה או ברשות הרפואה, גם התחום מצריך אנשים מבריקים ולא פחות מזה וגם מי שעוסק בו הוא אדם שאשר הוא חוקר במהותו. אם מחקר בתחום הרפואה מעניין אותך לך לשם. לגבי השכר צירפתי לך טבלאות שכר שיתנו לך את האינדיקציה שאתה מחפש. לגבי נושא הניסיון והיצע התעסוקה. מה שקראת נכון לגבי הרבה תחומי הייטק ולא רק להנדסה הזו. לצערי הקריירות בהרבה מתחומי ההייטק קצרות מועד ונגמרות בכסביבות גיל 40 אצל מרבית האנשים. אני מניחה שבשלב מסוים בקריירה מהסוג הזה פשוט עושים שינויים ומתקדמים לכל מיני כיוונים. והכתבה הזו תפקידה להזכיר לכולנו ששוק העבודה היום בארץ או בחו"ל לא מאפשר לאף אחד לעמוד במקום, חייבים ללמוד להתקדם ולהסתגל לשינויים בכל רגע. אין לנו פריבילגיה אחרת לצערי.
והביקוש?
ומה עם הביקוש? כלומר אחרי שאני אסיים לימודים, נגיד שאני עושה את זה בהצלחה יהיה לי יותר קל או יותר קשה למצוא עבודה עם שכר טוב מאשר בתחומי הנדסה אחרים?
ש
שני יונגר
אין לי הבטחות או תחזיות
שלום דביר,
כל מה שאכתוב פה הוא בגדר ניחוש פרוע. השינויים גדולים מהירים כל כך בשנים האחרונות שבגלל זה אני תמיד אומרת לכול ללמוד את מה שאתה אוהבים ורוצים לעסוק בו ולא מה שנראה לכם שכדאי ללמוד כי מחר התחום יכול להצטמצם ואף להיעלם. אני לא יכולה להבטיח שום דבר לטוב או לרע. בסופו של דבר תלוי מאוד בך בהמשך הדרך. הרי אנחנו מדברים על כמעט עוד 5 שנים מהיום. מי יודע מה יהיה עד אז.