היי, כבר כמה חודשים שאני מתלבטת ולא מצליחה להגיע להחלטה. מכונות או אזרחית? מבחינת עניין שתיהן מעניינות בעיניי. התקבלתי לשתיהן בטכניון ויצא לי לעבוד קצת מול מהנדסי מכונות ודי התלהבתי מהעבודה שהם עושים. אני אוהבת גם את העניין האסתטי עיצובי ובשתיהן אפשר לשלב קצת עיצוב- תעשייתי או פנים בהתאמה. הבנתי שיש דרישה חזקה למהנדסי בניין בשוק, האם גם למכונות? והאם העובדה שאני בחורה משנה משהו? כי באזרחית למשל אני מפחדת למצוא את עצמי לבד בין פועלים באיזה אתר בנייה. פחות נעים.. זקוקה לעצות! תודה:)
ש
שני יונגר
הנדסת מכונות או אזרחית?
שלום ענבל,
שני מסלולי ההנדסה הללו הם יחסית מאוד גבריים, למרות שהנדסת בניין כבר מזמן לא שמורה רק לסטודנטים הגברים. בעיני זה יתרון אדיר וכך גם בעיני מעסיקים רבים שמחפשים נשים לתפקידים הללו, פשוט כי הן יותר טובות מהמהנדסים הגברים. לגבי הנדסת הבניין, לא חייבים לעבוד בפיקוח על בנייה באתרי בנייה ולכן אין הכרח שהעבודה שלך תהיה מול פועלי בניין, אני בהחלט מבחינה אותך שאת חוששת מהעניין הזה. מהנדסי בניין ברמה גבוה עוסקים בכל מיני סוגים של בנייה ופעמים רבות אינם עובדים מול הפועלים עצמם אלא מול חברת הבנייה או המפקחים על הבנייה. לגבי הנדסת מכונות, זה מאוד קשה להגדיר כמה עבודה יש כי יש תפקידים שהם מאוד גבריים פיזיים בתחום שאני לא יודעת אם יתאימו לך. אך יש גם עבודת פיתוח ותכנון. מאוד חשוב שבסופו של דבר תלכי לכיוון של מה שהכי הכי מעניין אותך, עשי את זה הכי טוב שתוכלי ותמצאי לך את הנישה שלך להתמקצע בה. אולי תוכלי להיעזר בכלי המצורף שפיתוח פה באתר שמטרתו לעזור בהתלבטויות כאלו. מצורף בקישור בתחתית התשובה שלי.