היי רציתי לדעת אם הנדסת החשמל בעברית זה תואר הנדסת חשמל לכל דבר? אני שואל מכיוון שבשאר האוניברסיטאות אני לא מתקבל לפקולטות הנדסה כגון מכונות חשמל ואזרחי, ואילו באוניברסיטה העברית אני מתקבל להנדסת חשמל ולכן זה נראה לי קצת מוזר. מדוע דרישות הקבלה בעברית נמוכות הרבה יותר?
בנוסף רציתי לדעת מה ההבדל בין המסלולים באוניברסיטה העברית ״הנדסת חשמל ומחשבים עם התמחות בהנדסת מחשבים״ לבין ״הנדסת חשמל ומחשבים עם התמחות באופטואלקטרוניקה ומיקרואלקטרוניקה״.
כמו כו רציתי להתייעץ בקשר ללימודים עצמם. הבנתי שהנדסת חשמל הוא תואר ההנדסה האינטנסיבי והקשה ביותר מבין תארי ההנדסה, והאמת אני לא בטוח אם אני אצליח בתואר. אין לי רקע בפיזיקה מהתיכון ויש לי 4 יחידות במתמטיקה עם ציון גבוה מאוד. אני מאוד רוצה לעסוק בתחום ההנדסה ולהיות מהנדס אך מפחד להכשל בדרך ולבזבז זמן. במידה והתחלתי ללמוד בהנדסת חשמל והפסקתי לאחר סמסטר-שניים(לא משנה סתם דוגמא) האם זה נותן לי איזשהו יתרון או אפשרות לעבור ללמוד בפקולטות הנדסה אחרות כגון אזרחי/מכונות במוסדות אחרים? חשוב לציין שכרגע אני לא מתקבל לפקולטות האלה באוניברסיטאות אחרות ללא מכינה.
אם זה משנה אז הפסיכומטרי שלי הוא 692 וממוצע הבגרויות שלי בעברית הוא 10.7
תודה רבה על העזרה!
ש
שני יונגר
הנדסת חשמל ומחשבים-האם זה נכון לך?
שלום אור,
בעיקרון כן, כאשר יש שני מסלולי התמחות בהנדסה הזו בעברית: 1. הנדסת חשמל ומחשבים והתמחות בהנדסת מחשבים 2. הנדסת חשמל ומחשבים והתמחות בבאופטואלקטרוניקה ומיקרואלקטרוניקה. לגבי האפשרות שלך להתקבל וכאן ולא באחרים, כל מוסד לימודים קובע לעצמו בהתאם לכלכ מיני מדדים את הדרישות ותנאי הקבלה ההתחלתיים לכל מסלול. וכך כל אוניברסיטה מסמנת לעצמה את המסלולים בהם היא לכאורה מובילה על פני האחרות ובאחרים הדרישות יכולות להיות נמוכות יותר מאלו שבאחרים. זה הכל עניין של מיקוד, כי ברור לך ולי שאי אפשר לקבוע קביעה חד משמעית שהכי טובים בהכל. זה לא הגיוני ולעולם לא יכול להיות נכון. אז בעברית שמים את הזרקור האקדמי על מסלולי לימוד אחרים. זה ממש לא אומר שהרמה לא גבוה ושאיכות המסלול אינה מספקת. אתה כמובן יכול ומוזמן לשאול סטודנטים אחרים במסלול מהי רמתו ומה הם ממליצים. הנדסת מחשבים עוסקת בפיתוח של רכיבים אלקטרוניים לתעשיית המחשבים הנדסת אופטואלקטרוניקה ומיקרואלקטרוניקה עוסקת בכל התחום של פתיתוח רכיבים אלקטרוניים ששיכים לצורך העניין לכל הכרוך בננוטכנולוגיה וכן רכיבים אלקטרוניים מעולם האופטיקה. אם לדעתך הרקע שלך מהתיכון אינו מספק ואתה צריך הכנה ללימודים, או שתלך ללמוד במכינה להנדסה טרם תחיל הלימודים או שתלמד לבש ותגיע לרמה הנדרשת של 5 יחידות במתמטיקה ופיזיקה טרם הלימודים. אני מסכימה שללא הידע הזה בתחילת הדרך יהיה לך מאוד קשה. במיוחד שקצב ההתקדמות בלימודים אקדמיים הוא מהיר מאוד. לגבי השאלה של התחלה והספקה, מאוד חשובה סיבת ההפסקה. אך בכל אופן אם מחליטים לעבור מסלול בוחנים את הציונים והנתונים באותו הרגע ולא מראש. אומר לך את הדבר הבא שאני חשה איתו לא בנוח באופן כללי בהקשר שלך. אני לא יודעת מהי הסיבה בגללה אתה רוצה ללמוד הנדסה. אבל לדעתי אתה לא סגור על מה נכון לך או לא נכון לך, במיוחד כשאתה משוחח איתי על דרכי מילוט עוד טרם שלחת את טופס ההרשמה ללימודים. ומה שאני רוצה לומר לך זה את הדבר הבא. אם לא תדע מראש בדיוק מה אתה רוצה ללמוד ולמה אתה ורצה ללמוד אותו, הלימודים עלולים לשבור אותך ובדיוק מה שאתה מתאר כאן יקרה לך. לימודים אקדמיים הם קשים, בכל מסלול בכל פקולטה, כי הם מהירים עמוסים ומתחילים אותם לאחר כמה שנים הפסקה אחרי הצבא טיולים וכו'. מה בעיני אידאלי עבורך, זו מכינה ללימודי הנדסה, אם זה באמת מה שאתה רוצה ורק לאחר מכן הרשמה למסלול שאתה מעוניין בו. והכי חשוב לך ללמוד מה שאתה אוהב ולא מה שנראה לך נכון ללמוד.
בברכה, שני
א
אור
מכינה
הי שני, קודם כל תודה על התשובה. במידה והתקבלתי לאוניברסיטה יש אפשרות לעשות קורסי הכנה בפיזיקה ומתמטיקה שאינם כחלק ממכינה של שנה שלמה? אני מעוניין להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב ומכינה של שנה תדחה את הלימודים בשנה נוספת. ראיתי שבאוניברסיטה העברית יש דבר כזה אך אני מהצפון. ידוע לך על עוד קורסי הכנה בסגנון כזה? תודה
ש
שני יונגר
קיימים קורסי הכנה בכל האוניברסיטאות
שלום אור,
למיטב ידיעתי כלל האוניברסיטאות מציעות קורסי קדם וקורסי רענון והקדמה ללימודים אצלן במסלולים הללו. כלומר בפיזיקה ומתמטיקה. בדרך כל הקורסים הללו מתקיימים במהלך חופשת הקיץ באוניברסיטאות. אם תתקבל תוכל לברר לגבי הקורס במחלקה המיועדת.