אני יודע שכל השוני בין הנדסאי למהנדס זה שהנדסאי יכול לבנות רק עד ארבע קומות ומהנדס יכול לבנות ללא הגבלה אז השאלה שלי היא מה יותר מבוקש בשוק ומה עדיף ללמוד ואולי עדיף קודם הנדסאי ואז להמשיך ללימודי תואר ואשמח לדעת גם מה התנאי קבלה להנדסאי תודה לעונים.
ש
שני יונגר
הבדלים בין הנדסאי למהנדס בניין
שלום תומר,
זה לא מדויק. למהנדס עוד הרבה סמכויות שאין להנדסאי. אך לצורך הדיון בינינו הנדסאי הבניין עוסק בעיקר בליווי של פרויקטים לבנייה תשתיות וכו'. כאשר המהנדס הוא זה שחותם על התוכניות ואם מדובר בפרויקטים ממש גדולים הוא זה שעולה להם את הניהול של כלל הפרויקט והליווי שלו. ההבדלים אם כך הם בסדרי הגודל לפני הכל ולאחר מכן גם בסמכויות ובחובות. כאשר אני אומרת חובות אני מתכוונת לאחריות של המהנדס שהיא גדולה הרבה יותר. בשורה התחתונה שני המסלולים מעולים בשניהם יש יופי של עבודה ולכן במקרה הנוכחי אין מניעה להתחיל כהנדסאי ולהרחיב למהנדס בהמשך הדרך. תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי הם תעודת בגרות חלקית ומעלה או מכינה טכנולוגית. לאחר מכן עוברים מבחני מיון לפיהם נקבע באלו רמות תתחיל ללמוד את היסודות ולהתקדם משם. כמובן שאם אתה שומר לעצמך את האופציה ללמוד לתואר ראשון בהנדסת בניין לאחר מכן עליך לשמור על ממוצע ציונים הגבוה מ-85.